13. juni 2014

Nordkorea indtager Danmark

Batida er et berejst teater, der har besøgt over 40 forskellige lande og ofte lægger an til kulturel udveksling og projekter.

Efter et par års kulturdiplomati lykkedes det så Batida at tage til Nordkorea i september sidste år, hvor de spillede 'Grand Finale' i Pyonyang på en turne, der blev massivt dækket af Politikens medrejsende journalist – der også skildrede de kedelige sider af det lukkede samfund med dets bureaukrati, hemmelighedskræmmeri, massive personkult osv.

Men Batida arbejder på andre fronter, og som led i besøget er der p.t. overraskende genbesøg i Danmark af en nordkoreansk kunstnergruppe fra Kumsong Academy i Pyongyang. Der er tale om en musik- og dansegruppe, som nu er i gang med en danmarksturné med forestillingen 'En ny dag – Arirang', som er en dramatisering af en velkendt koreansk kærlighedssang.

Gruppen består af ni unge, uddannet fra Kumsong Academy Young Artists i Nordkorea, og besøget i Danmark fra 9.-20. juni er både turne og studierejse. Med sig har de unge to voksne teaterfolk, som organiserer og tolker – og nok også holder godt øje med, at de unge ikke korrumperes af deres oplevelser i Vesten…

Turneen startede ved premieren 12. juni på Betty Nansen Teatret – som en del af CPH Stage – og fører også nordkoreanerne til Helsingør, Holstebro og Videbæk.

Desuden deltager kunstnerne i 'artist talk' på Forsøgsstationen og slutter turneen af med et møde med danske kunstnere i CPH Stage-regi 18.-19. juni.

Der er gratis adgang til forestillingerne i Helsingør og hos Batida.

Gæstespillet, der har en aldersgrænse på ti år, kan bl.a. ses i Batidas eget teaterhus 15.-16. juni – kun få billetter tilbage – men Batida meddeler, at der stadig er ledige pladser i Helsingør og Videbæk.

Den samlede turne ser således ud:

Torsdag 12/6 kl. 20: Betty Nansen Teatret (verdenspremiere)

Fredag 13/6 kl. 15-17.30: Optræden og artist talk på Forsøgsstationen

Fredag 13/6 kl. 20: Betty Nansen Teatret

Lørdag 14/6 kl. 12 og 14: Helsingør Teater

Søndag 15/6 kl. 17: Batidas Teaterhus, Rentemestervej 25A

Mandag 16/6 kl. 10: Batidas Teaterhus, Rentemestervej 25A

Mandag 16/6 kl. 17-20.30: Deltagelse i Holstebro Festuge v. Odin Teatret

Tirsdag 17/6 kl. 19.30: Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk

Onsdag 18/6 + Torsdag 19/6: Møde med danske kunstnere på CPH STAGE.

Mere info og kontakt: Batida – tlf. 38103609, e-mail: info@batida.dk

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne