4. februar 2017

Nordisk samarbejde i messeform

Når nordisk børneteater skal præsenteres for det nordamerikanske marked, er det en god ide at tage til det store, årlige showcase-arrangement, IPAY (International Performing Arts for Youth), der i år blev afviklet 18.-21. januar 2017 i Madison i staten Wisconsin.

Og atter i år samarbejdede Teatercentrum i Danmark, Norsk Scenekunstbruk og ASSITEJ Sverige med en fælles stand under overskriften Performing Arts Scandinavia.  

IPAY er en netværksorganisation for arrangører, og selve showcase-messen er med stor diversitet fra kæmpe mainstream-produktioner til ganske smalle produktioner.

Teatercentrums sekretariatsleder, Henrik Køhler, var med for fjerde gang og kunne konstatere, at interessen for nordisk børneteater er usvækket i USA, hvor man  udtrykker beundring for de små og nærværende forestillinger og har et godt øje til den store danske Aprilfestival, formidlingsstrukturer som KulturCrew og Kulturpakker m.v.

Han havde materiale med til den fællesnordiske stand fra en halv snes danske teatre – man betaler for at blive præsenteret på formidlermessen – og tidligere har flere danske grupper også spillet forestillinger i forbindelse med arrangementet – og siden turneret i Nordamerika.

Teatret Refleksion fra Aarhus er dog gået et ekstra skridt og betalt en amerikansk agent for at formidle kontakter og stå for turnesalg overthere. Og som et resultat af det skal forestillingen 'Vejen hjem' bl.a. turnere i seks amerikanske delstater i maj og juni.

IPAY holdt sin første Showcase for børneteater i Chicago i 1979 og har gjort det til en årlig begivenhed siden 1988, afviklet i forskellige byer i det nordamerikanske.

Læs mere på: www.ipayweb.org

(Billedet: Messestemning på The Madison Concourse Hotel (Wisconsin, USA), hvor Danmark, Sverige og Norge præsenterer scenekunst for det amerikanske marked under overskriften Performing Arts Scandinavia. Foto fra Facebook)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne