18. december 2012

Nordic Cool

Når kulturfestivalen Nordic Cool 2013 afvikles i USA – i John F. Kennedy Center for Performing Arts i den amerikansk hovedstad Washington – over fire uger fra 19. februar 2013, er alle de nordiske lande og allehånde kunstarter repræsenteret i form af  musik, film, litteratur, design, arkitektur, kunsthåndværk, gastronomi – og scenekunst. De danske teatre er Dansk Danseteater, Teatret og Gruppe 38.

Det århusianske børneteaterflagskib Gruppe 38 deltager med forestillingerne ’Du må være en engel, Hans Christian’ (Reumert-pris i 2006 for bedste børneteaterforestilling) og ’En lille sonate’ (Reumert-nomineret i 2001), mens Teatret (v. Hans Rønne), der tidligere var et skattet medlem af de danske børne- og ungdomsteatres kreds, men nu mest slår sine kunstneriske folder i voksenteater-regi, tager den begavede og knuselskelige klovneforestilling August’ med til USA (Reumert-pris i 2007 for ’Årets store, lille forestilling’).  

Nordic Cool er primært finansieret af de amerikanske arrangører, men Statens Kunstråd, Kulturstyrelsen, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond m.fl. har dog til sammen også lagt et pænt millionbeløb i rejsepenge for de nordiske deltagere til den store kulturfestival.

Man kan læse mere om festivalen og Gruppe 38’s deltagelse i festivalen i en artikel på Proscenium. 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne