22. oktober 2010

Netværk for Unge Turnerende Scenekunstnere

Det kan være svært at være nyt teater på børneteaterområdet med de mange teatre og traditioner og måske også en hel de skjulte adfærdskoder.

Og her vil et nyt initiativ nu give en hånd med til nye teatre, der via opnået refusionsgodkendelse – via showcase eller på papiret – har fået adgang til den store årlige festival.

Netværket hedder NUTS (nødder) – initiativtagerne er Agnete Krabbe og Marie K. Møller, henholdsvis producent og instruktør på Quasi Teater, samt Niels Erling, skuespiller i Teater Bloom.

Og her er deres egen præsentation:

’Vi er NUTS – Netværk for Unge Turnerende Scenekunstnere. Vi er et socialt netværk for alle, der beskæftiger sig med børne- og ungdomsteater. Her taler vi både skuespillere, producenter, instruktører, scenografer, teknikere, koreografer, dansere, administratorer, PR-medarbejdere, fundraisere og forplejningsansvarlige. Kort sagt: Alle jer! Ud over at være et socialt netværk, vil vi også gerne være til hjælp med faglige ting – så I kan
altid stille spørgsmål, hvis der er noget, I er i tvivl om i forhold til festivalen, og alt hvad den indebærer.

Og til spørgsmålet om hvorvidt du også er en nød, kan vi kun svare: JA! Du er det allerede. Du ved det bare ikke endnu.

Hvem er vi? Vi er nogle nye unge teaterkompagnier, der har været på festival et par gange, og som så et behov for netværk blandt os nye teatre. Derfor: NUTS! Det er gratis at være med.

Vi mødes to gange om året til fest og faglighed – og selvfølgelig på børneteaterfestivalen’.

Det første møde for interesserede er onsdag 3. november 2010 kl. 20.00 på Valkendorfs Kollegium, Skt. Peder Stræde 14, København K. Tilmelding til Niels Erling på niels.erling@gmail.com
.

Initiativet kan være en ekstra dimension for nye teatre, der traditionelt har svært ved at navigere på den store festival med over 100 deltagende teatre. Også selvom festivalen de seneste år selv har forsøgt at gøre det nemmere for de nye teatre ved at etablere et ’integrationsudvalg’, hvor garvede teatre matches med helt nye teatre for at virke som mentor og give gode råd og vejledning.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne