18. oktober 2022

Naturen tager magten over teaterhuset i Thy

Limfjordsteatrets teaterhus i Thisted har inddraget alle lokaler til en kæmpe kunstinstallation, der åbnes for publikum i uge 43.

Det er ca. 80 børn og unge i alderen 11-18 år, der siden august har arbejdet sammen med professionelle kunstnere og hjulpet med at skabe både scenografi, rekvisitter og lyd – og som medvirker som performere i 'Labyrint'.

Nogle af børnene er 5. klasses elever fra Koldby og Tingstrup skoler., andre er fra teatrets Teaterbørnehold, mens de unge er elever på UngKunstThy. Derudover er der lavet et særligt Labyrint-hold. Og endelig har alle de mange børn, som besøgte teaterhuset under Børnekulturnatten også hjulpet med til at lave særlige ”hybridinsekter”.

Projektet er skabt med støtte fra Huskunstnerordningen under Statens Kunstfond samt Thisted Kommune, og konceptet er udviklet af scenografen Klara Espersen, der har planlagt de enkelte rum i installationen og de mange rekvisitter. 

’Labyrint’ er åbent for publikum 24.-28. oktober fra kl. 18-21. Man køber billet på Limfjordsteatrets hjemmeside (25 kr. for børn og 50 kr. for voksne) – og møder op i det lille seks-kantede hus på p-pladsen ved teatret, hvor man bliver hentet af aftenens værter og i små grupper bliver ført over til installationen, der starter i teatrets foyer.

’Hele teaterhuset er forandret til et labyrintisk univers. Alle rum – fra foyeren, salen, scenen, bagscenen og cafeen til værkstedet øverst oppe – er inddraget. Nogle steder kan det være lidt uhyggeligt, andre steder er det smukt, poetisk og tankevækkende’, fortæller Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy – og har instrueret de mange børn og unge, der medvirker.

(Billedet: Det skorter hverken på pr-entusiasme udenfor eller uhygge indenfor omkring teaterinstallationen ’Labyrint’. PR-fotos)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne