22. marts 2018

Nationalscenen og de unge

Det Kgl. Teater har nyligt udsendt sin årsberetning, hvor man glæder sig over rekordstor publikumsopbakning, i hvert fald hvis man ser på besøgstallet: Med 806.465 besøgende til samlet 1.641 forestillinger eller arrangementer på teatrene eller ude i landet opnåede man det hidti største besøgstal i teatrets historie.

Med knap 90.000 billetter til børn og unge var 2017 også et meget tilfredsstillende år – næsten på niveau med rekordåret 2016. Desuden dukkede omkring 26.000 børn og unge op til gratis workshops og andre aktiviteter.

Årsberetningen fortæller også, at Det Kgl. Teater i 2017 indgik partnerskaber med alle grundskoler i Sønderborg Kommune og samtlige skoler i distrikt Amager i Københavns Kommune, hvor nationalscenen så at sige sættes på skoleskemaet, så børnene får indsigt i og interesse for klassisk scenekunst.

Desuden havde Det Kgl. Teater sidste år urpremiere på børneballetten 'De Glemte Børn' (6.631 billetter) og børneoperaen 'Momo og tidstyvene' på Operaens store scene (7.142 billetter) – og der var også bud efter børnene, da man tog på danmarksturne med operaen 'Figaros Bryllup' og tilbød alle 3. klasser i spillebyerne at få opera på skoleskemaet, hvor operakoret sørgede for at give introduktioner til publikum før hver forestilling, undervise skoleklasser og afholde gratis syng-med-koncerter-

(Billedet: Momo og Mester Hora i Det Kgl. Teaters stort anlagte Michael Ende-klassiker, 'Momo og tidstyvene', der solgte over 7.000 billetter – og blev positivt anmeldt her på portalen. Foto: Miklos Szabo) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne