19. april 2023

Nathalie Mellbye ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid

Nathalie Mellbye (f. 1984) er opvokset i Norge, men er bosiddende i Danmark og uddannet scenograf fra Statens Teaterskole i 2012. Siden 2020 har hun været huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater, hvor hun foruden at skabe scenografi og kostumer har markeret sig som iscenesætter. Bl.a. med koncertforestillingerne ’A Clockwork Orange’ (nomineret som instruktør til Reumertpris i 2022) og ’ Frankly my dear I don't give a damn’ – og hun skal nu  videreudvikle Sort/Hvid som scene for musikdramatik, hvilket teatret blev udnævnt til i 2021.

Nathalie Melbye har udover på Aarhus Teater bl.a. lavet scenografier for Det Kgl. Teater, Teater, Nørrebro Teater og Momentum – og hun har også gæstet børne- og ungdomsteatret med scenografier til Teatret Fair Plays ’I skovens dybe, stille ro’,  Teater Patraskets ’Pinocchio’ og Teater Nordkrafts ’Ved arken klokken otte’,

Nathalie Mellbye er desuden medstifter af kunstnerkollektivet LOGEN (stiftet i 2014), hvis tværæstetiske eksperimenter hun stadig er en aktiv del af.

(Billedet: Fra september overtager Nathalie Mellbye posten som kunstnerisk leder af Sort/Hvid. Foto: Emilia Therese)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne