30. oktober 2021

Når børn bliver til teaterpublikum

Fredag den 19. november forsvarer Pernille Welent Sørensen sin ph.d.-afhandling 'At lytte til børn – børns publikumstilblivelser i skole, når teatret kommer forbi,' som er en sam-finansieret ph.d. mellem Teatercentrum og Performance Design, RUC.

Afhandlingen, der bl.a. tager teoretisk afsæt i tankerne fra ny-materialist og kvante-fysiker Karen Barad, undersøger som en åben proces, hvordan børn bliver til publikum i skolen, når teatret kommer på besøg. Det er sket i samarbejde med 53 børn fra to skoler, deres lærere, seks danse- og teaterforestillinger, en masse tegninger og en scenograf.  

* Der er offentlig adgang til ph.d.-forsvaret, der finder sted fredag den 19. november 2021 kl. 13-16 på Roskilde Universitet, bygn. 46.1. Efter den faglige del (forsvar, spørgsmål og debat) serveres en lille forfriskning.

Det er også muligt at følge med i forsvaret via et livestream-link, som bliver tilgængeligt senere. 

***

Pernille Welent Sørensen er cand.mag. i kommunikation og psykologi fra RUC (2002) og har siden 2010 været ansat som konsulent på kompetencecentret Teatercentrum, hvor hun har arbejdet med formidling af teater for børn og unge med bl.a. netværkspartnerskaber (Kulturpakker, KulturCrew m.v.) og publikumsudvikling. 

Hun har tidligere bl.a. arbejdet som administrator hos Teatergruppen Batida (2001-06) og udviklingsmedarbejder/diplomuddannelsesansvarlig på Scenekunstens Udviklingscenter i Odsherred (2007-10).

Se artikel om et afhandlingsinspireret oplæg ved et forsker-forum i Serbien.

(Billedet: Fra forsiden af Pernille Welent Sørensens ph.d.-afhandling)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne