14. august 2021

Musik og legeplads – og masser af teater

Sidste år måtte Næstved internationale gadeteaterfestival, STREET CUT, som så mange andre aflyse de gratis løjer i byrummet, men fra 20.-22. august vender den nu fjerde udgave af festivalen tilbage med et internationalt program, der byder på kompagnier fra Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland og Colombia, suppleret med gode danske gadeteaterforestillinger.

Gadeteaterfestivalen, som arrangeres af det lokale egnsteater, Dansk Rakkerpak & Faster Cool, sammen med Grønnegades Kaserne Kulturcenter, byder på events for både børn og voksne, og der er gratis adgang til alle 26 forestillinger samt den catalonske legeplads 'Guixot de 8', der holder til på kulturcentrets festivalplads, hvor der også bydes på mad og levende musik mellem teateroplevelserne.

Der spilles også forestillinger andre steder i byrummet fredag og lørdag eftermiddag. Og så er der dansefest lørdag aften.

Den officielle åbning af STREET CUT finder sted fredag den 20. august kl. 20 med en Åbningskabaret' på DRÅBEN, der er Næstved nye byrumsscene på Kvægtorvet. Her vil konferencier Niels Grønne under stram styring og med musikledsagelse af Bastian Popps Jungle-one-man-bass Band præsentere publikum for godbidder fra det meste af festivalens program. 

Forestillingerne, der spænder over traditionelt gadeteater, artisteri, nycirkus og interaktiv ladcykelrejse, er:

'The Resque'  – Street Fools (ES/IT)

'Les Cupidos' – Les Goulus, (FR)

'Abattoir Blues' – Luigi Ciotta (IT)

'Acapulco' – Digger & Dig (DE)

'Plouf et Replouf' – Super Super (FR )

'Fly me to the moon' – Leandre Clown (ES)

'Romeo og Juliet' – Passepartout (DK)

'Hang Loose – en dag på slap line' – Melanie Hagedorn (DE)

'Rødhætte og Ulven' – Teater Beagle (DK)

'The Horsemen' – Les Goulus (FR)

'Tju-hej vilde dyr' – Dansk Rakkerpak (DK)

'Tam Vild' – Dansk Rakkerpak (DK)

'Drømmefangeren' – Maja Rehøj og Eva Perez Sanchez (DK/ES)

Og man kan læse om de enkelte events og forestillinger, spilletider og -steder, praktisk info m.v. på hjemmesiden: https://www.danskrakkerpak.dk/street-cut

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne