16. november 2019

Mungo Park Kolding bliver til TeaterTID

Fra 1. maj 2020 ophører Mungo Park Kolding som teater – dog kun under det nuværende navn. Man 'kapper navlestrengen til det gamle moderteater Mungo Park i Allerød og er klar til at markere sig i eget navn', som det lyder i en pressemeddelelse fra egnsteatret i Kolding.

Under navnet TeaterTID vil teatret også ændre profil, struktur, organisering og ambitioner, hvilket efter planen skal ske ved at inddrage de lokale borgere i Kolding i processen.  

Det meldes dog allerede nu ud, at:

'TeaterTID vil i højere grad afspejle Koldingområdet og inddrage Koldings geografi, demografi, egnskultur og mennesker i udviklingen af fremtidens teater for, med, i og omkring Kolding.
TeaterTID vil kort sagt invitere flere med ved at styrke og dyrke samarbejde og eksperimentere med nye måder at involvere, engagere, interagere endnu mere, skabe nye samarbejder, synergier og symbioser på tværs og på trods'.

Teatrets historie er stadig ganske kort, idet det var i november 2008, at Mungo Park med daværende teaterdirektør i spidsen etablerede et søsterteater i Kolding, der har præsteret en række forestillinger hver sæson efter modellen fra moderteatret. 

Første direktør var Moqi Simon Trolin (2008-12), der blev fulgt af Lasse Bo Handberg (2012-17), som drog videre til posten direktør for Mungo Park i Allerød (2017-19), hvorefter Sophie Lauring har stået i spidsen for teatret i Kolding, hvor hovedfokus har ligget på at udvikle teatret som egnsteater med rødderne solidt funderet i regionen omkring Kolding. Hvilket altså nu kulminerer i foråret 2020 med navneskift og løsrivelse fra Mungo Park-konceptet.

(Billedet: Mungo Park Kolding bliver fra 1. maj til TeaterTID. Fotocollage: Mungo Park Kolding)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne