30. oktober 2014

Morten Kirkskov bliver ny skuespilchef på Nationalscenen

Han var afgjort en af de navne, der blev nævnt oftest, mens den kulturelle offentlighed ventede på at finde ud af, hvem der skal afløse Emmet Feigenberg som skuespilchef på Det Kongelige Teater.

Torsdag eftermiddag blev det så klart, at Morten Kirkskov (foto: idawang.dk) forlader posten som teaterdirektør for Aalborg Teater – som han har haft siden 2011 – for i stedet at indtage posten som skuespilchef på Nationalscenen. Det sker efter nærmere aftale, dog if. pressemeddelelsen senest 31. maj 2015.

Morten Kirkskov (f. 1963) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater (1990) og har medvirket i en lang række forestillinger på københavnske teatre, ligesom han også kender denne metier fra Det Kgl. Teater, hvor han i perioder har været en del af ensemblet.

Det er også blevet til film (bl.a. 'Dirch') og tv-serier (bl.a. 'Borgen' og 'Arvingerne') samt en række instruktionsopgaver på teatre såvel i hovedstaden som Aarhus og selvfølgelig Aalborg.

Det er også blevet til forfattervirksomhed i form af teaterstykker, filmmanuskripter – og ikke mindst den delvist selvbiografiske roman 'Kapgang', der er blevet filmatiseret – med premiere i august i år – og med stor succes hos biografpublikummet.

Og med denne portals stringente fokus på professionel scenekunst for børn og unge skal det absolut også nævnes, at Morten Kirkskov var medlem af Refusionsudvalget fra 2001-05 og følgelig også er bekendt med både meget gode og mindre gode produktioner i dette segment. Både fra udvalgets arbejdet og de i arbejdets natur mange besøg på festivaler m.v.

Kirkskov var medlem af det udvalg, der afløste det første af slagsen og fik Peter Holst som formand, mens de menige medlemmer foruden Kirkskov bestod af Tove Bornhøft, Malco Oliveros og Bodil Lassen (der i perioden blev afløst af Rikke Juellund).

Med såvel denne erfaring som succesen ved Aalborg Teater – hvor der i hans perioder er blevet opført flere gode familieforestillinger og også er blevet samarbejdet med det lokale Teater Nordkraft – i bagagen bliver det spændende at følge et evt. øget samarbejde med landets gode børne- og ungdomsteatre og teaterfolk på Det Kgl. Teater, der stadig har en kontraktlig forpligtelse til at vise børne- og ungdomsteater.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne