8. april 2012

Mogens Holm stopper på Taastrup Teater

Mogens Holm har valgt at stoppe som chef for Taastrup Teater efter imponerende 25 år som leder af egnsteatret på Vestegnen.

Han har udover denne post også et hav af andre kasketter i sin portefølje, bl.a. som medlem af en lang række teaterlovsforberedende udvalg, bestyrelsesformand i teaterbilletter.dk, underviser i ledelse og oplevelsesøkonomi – og rent organisatorisk ikke mindst gennem 17 år som formand for Foreningen Af Små Teatre (FAST) – helt frem til fusionen sidste efterår med BørneTeaterSammenslutningen (BTS) til det, der nu hedder Teatrenes InteresseOrganisation (TIO), og som også er et resultat af hans årelange ide om at samle de to organisationer til en endnu mere slagkraftig organisation for de små producerende og turnerende teatre i Danmark.

Ved den lejlighed valgte Mogens Holm at træde tilbage som formand efter at have været et overmåde synligt talsrør for de små teatre gennem alle årene, mens han løbende også sørgede for at få strømlinet organisationen både strukturelt og indholdsmæssigt.

Ganske som det er sket gennem det kvarte århundrede på Taastrup Teater, som han i 1987 overtog med et personale på to ansatte i en lånt gymnastiksal.

I dag fremstår Taastrup Teater som et nyrenoveret kunstnerisk midtpunkt med et stort  personale og rigtig mange samarbejdsprojekter med lokale skoler og institutioner og offentlige og private aktører over en bred kam. Kerneydelsen er stadig produktion af forestillinger og tilrettelæggelse af gæstespil, men derudover driver teatret en række uddannelses- og integrationsprojekter, der er med til at gøre teatret førende i strategisk publikumsudvikling.

Mogens Holm er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og har bl.a. optrådt på  Odense Teater, Husets Teater, Rimfaxe m.fl., inden han indledte  karrieren som teaterchef i Taastrup, hvor han også har både skrevet og instrueret adskillige forestillinger. Sideløbende har han vedligeholdt sit fag med roller på film og tv – og i populære reklamer – ligesom han har taget en masteruddannelse i Public Administration (MPA på Copenhagen Business School.

Og det bliver netop også ledergenet, der skal luftes fremover, idet Mogens Holm bliver chef for kulturen i København: For at optimere biblioteks- og kulturtilbuddet til borgerne har hovedstadskommunen nyligt organiseret sine kulturinstitutioner i én samlet enhed. Mogens Holm tiltræder sin nye stilling, når han er løst fra sine forpligtelser på Taastrup Teater.

Mogens Holm har bl.a. modtaget Danske Teaterjournalisters Initiativpris, Dansk Teaterdirektørforenings pris,  Tycho Brahe Medaljen og Københavns Amts Kulturpris – og han får givet en række gode ord med på vejen, når der er afskedsreception fredag den 20. april fra kl. 14-17 på Taastrup Teater, Kjeld Abells Plads i Taastrup. 

 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne