23. august 2021

Mød ‘Den Hvide Dame’ i Liselund Slotspark

Teater Møn præsenterer installationen 'Den Hvide Dame' i Liselund Slotspark 28.-29. august som del af Liselund Laboratorium. Sammen med Teaterhøjskolen Rødkilde og Metropolis – Københavns Internationale Teater inviteres der til iscenesat vandring i den smukke og eventyrlige have. 

Baggrundshistorien er også eventyrlig: I hele 57 år levede kammerherreinde Martha de la Calmette (1788-1877) som enke i det lille lystslot. Hvid var hendes yndlingsfarve, alt måtte være hvidt omkring hende: duerne, ænderne, hønsene, kalkunerne, selv påfuglene, og en hvid rå fulgte hende som en hund. Samtidig var hun værtinde for datidens skønånder og poetier.

Det er afsættet for 'iscenesættelsen' af Liselund Slotspark i to dage, hvor naturen har sin egen udklædning, og hvor den britiske kostumedesigner Susan Marshalls kreative elementer spiller med.

'Østmøn er fuld af eventyr og med 'Den Hvide Dame'er vi gået på opdagelse i historien om Martha de la Calmette og naturens naturlige former som vi transformerer ind i visuelle kostume elementer. Vi glæder os til at dele det med de besøgende i parken, når vi iscenesætter slotshaven sammen med skuespiller Gry Guldager, kostumedesigner Susan Marshall og eleverne fra Teaterhøjskolen Rødkilde', lyder det fra de kunstneriske ledere af Teater Møn, Peter Kirk og Tilde Knudsen.  

De performative vandringer finder sted lørdag den 28. og søndag den 29. august mellem kl. 14-20 fra Liselund Langebjergvej 4, 4791 Borre (Møn). Der er gratis adgang og man kan komme og gå, når man vil. 

Læs mere om Teater Møn https://www.teatermoen.com

Læs mere om Liselund Laboratorium: https://liselundlaboratorium.org

(Billedet: Lystslot, have og kreative kostumeelementer forenes i installationen 'Den Hvide dame' i Liselund Slotspark. Pr-fotos)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne