21. marts 2015

Modelteater i netform

Papirteater er en særlig genre inden for animationsteatret – der som bekendt også lyder navne som dukketeater, figurteater, objektteater m.v – som kendetegnes ved scenografier og figurer i papir og pap i en tilsvarende kukkasseteaterramme.

En af de kendte udøvere af kunsten herhjemme er Per Brink Abrahamsen, der for et par år siden kunne fejre 25 års jubilæum som direktør for Svalegangens Dukketeater og også har afholdt international papirteaterfestival i Aarhus – og nu er Abrahamsen sammen med tre andre entusiaster gået sammen om at skabe et internationalt netmagasin for genren.

Navnet er Modelteater-nyt, abonnement er gratis – og i nummer 2 jubler man over stor respons og tilmeldinger fra læsere i hele otte forskellige europæiske lande. Det betyder bl.a., at man har udvidet redaktionen – der p.t. består af  Hanne Slumstrup, Per Brink Abrahamsen, Ove Johansen og Svend-Erik Olsen (redaktør) – og besluttet, at tilsendte artikler bringes på originalsproget.

Hvilket igen betyder, at det aktuelle nummer har artikler på dansk, tysk og engelsk – og så må læserne i de enkelte lande i gang med digitale eller andre former for oversættelsesværktøjer.

Modelteater-nyt nr. 2 (februar 2015) har bl.a. artikler om 'Kæmpemarionetter i Afrika', 'Serendipity and Risk in Paper Theatre', en reportage fra dukketeatermuseet i østtyske Schmiedbach m.v.

Man kan se hele nummeret på denne pdf – og hvis  man ønsker et gratis-abonnement på Modelteater-nyt, skal man sende en mail til: modelteater-nyt@grafisk-werk.dk – hvor man bekræfter, at man vil modtage netmagasinet.


(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne