4. februar 2009

Miraklet i Beograd

Fredag den 6. februar er der premiere på forestillingen ‘Miraklet’ på Bosko Buha Teatret i Serbiens hovedstad, Beograd.

Der er tale om et særdeles internationalt samarbejdsprojekt, idet forestillingen er skrevet af danske Søren Ovesen fra teatergruppen Batida, instrueret af serbiske Ana Djordovic og spillet af danske, tyrkiske og serbiske skuespillere og musikere.

‘Miraklet’ er blevet til i løbet af det seneste års tid, og arbejdet med opsætningen er foregået i såvel Danmark som Tyrkiet og Serbien. Og forestillingen handler passende nok om at finde sammen på tværs af forskelligheder. Med den særlige pointe her, at netop Serbien og Tyrkiet traditionelt har haft et historisk fjendskab.

Helt i tråd med Batidas egne produktioner akkompagneres historien med masser af levende musik fra de ni skuespillere (to danskere, to tyrkere og fem serbere). De to danske skuespillere er Lene Pernille Christiansen og Kirsten Juul Sørensen.

Forestillingen turnerer i Serbien fra d. 6. til d. 14. februar, i Tyrkiet fra d. 9. til d. 14. april – og kan siden opleves i Danmark fra 22. april til 3. maj.

‘Miraklet’ kan også ses som endnu en brik i Batidas arbejde som rejsende kulturambassadører – og teatrets næste store udlandsturneer går i øvrigt til Brasilien, Kroatien, Irland og Korea.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne