28. december 2020

Millionstøtte til PASSAGE Festival

Projektstøtteudvalget for Scenekunst har nyligt offentliggjort deres uddeling af støtte til festivaler med internationalt indhold (se note), hvor man bl.a. har givet flerårige tilskud til CPH STAGE, Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler og PASSAGE Festival.

Sidstnævnte, der rangerer som den største internationale gadeteaterfestival i Norden, bliver således støttet med 2,1 mio. kr. fra 2022-24.

Denne støtte falder sammen med nylig millionstøtte fra bl.a. EU-programmet Creative Europe til et stort projekt, People Power Partnership, hvor PASSAGE er en af 14 partnere (gadeteaterfestivaler og kulturinstitutioner). Og samtidig med at Helsingør Teater – der er arrangør af PASSAGE Festival – har indgået en ny aftale med Helsingør Kommune om fremadrettede aktiviteter.

PASSAGE Festival var en af de ganske få gadeteaterfestivaler, der blev gennemført i dette pandemiske år i Europa – omend i en radikalt ændret og downsized udgave. 

I de kommende år vil festivalen koncentrere sig om at udvikle borgernes møde med den internationale kunst og indsatsen i særlige byområder og kommunens mindre bysamfund, hvor små fællesskaber i et samspil med internationale kunstnere kommer til at spille en langt større rolle, lyder det bl.a. i en pressemeddelelse fra teaterleder Jens Frimann Hansen.

Desuden forventer PASSAGE Festival allerede i 2021-udgaven – der er programsat til 26.-31. juli – at introducere et internationalt lyrikprojekt og et skriveprojekt for dramatikere.

(Billedet: Franske 1Watt med 'The Furtives' var – med covid-19-passende afstand både mellem tilskuere og til de kunstneriske begivenheder – blandt de gadeteaterevents, der kunne opleves ved dette års særudgave af gadeteaterfestivalen i Helsingør. Foto: PASSAGE Festival) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne