16. april 2016

Micro Shakespeare 23.-24. april i Helsingør

Til august afvikles en større Shakespeare-festival i Helsingør for at fejre 400-årsjubilæet for den store teatermands død – han blev bisat 25. april 1616 i Stratford-on-Avon. Men allerede 23.-24. april (Bededagsferien) går det løs med 'Micro Shakespeare' i Helsingør i form af fem små dukketeatre, fem skuespil á otte minutter, en popcorn-maskine, skruetrækkere, svensknøgler, badeænder og en masse andet…I anledning af jubilæet som markerer 400-året for William Shakespeares død, inviterer Helsingør Teater sammen med Helsingør Kommunes Biblioteker alle børn, unge og voksne til forestillingen Micro Shakespeare på Kulturhavnen på pladsen foran Kulturværftet lørdag d. 23. og søndag d. 24. april fra kl. 12-15.Den catalanske teatergruppe Laitrum Teatre iscenesætter et udvalg af Shakespeares værker, hvor det er publikum selv som fører dukkerne og giver fortællingen liv. 
Gennem hovedtelefoner instrueres en 'dukkefører' i, hvordan de forskellige objekter skal bevæges i løbet af historien, mens resten af publikum også får hovedtelefoner på og kan lytte til det drama, der udspiller sig på scenen. En hel teaterforestilling fortalt på bare otte minutter.Forestillingen som er produceret af National Theatre i London og Laitrum Teatre i Barcelona spilles på engelsk, og det anbefales til alle fra 12 år og op. Installationen med de små forestillinger spiller løbende for 8-16 publikummer ad gangen med ca. otte  minutter pr. opførelse.

Billetter afhentes på spillestedet på selve dagen.

(Billedet: Sådan kan det se ud, når 'Micro Shakespeare' sætter fem små dukketeatre i sving med publikum som dukkeførere. Pr-foto)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne