3. marts 2017

Mere spektakel i Randers

Først arrangerede Randers Egnsteater en lille børneteaterfestival i april 2014, som blev til en børnekulturfestival i september 2015 – og nu er sidstnævnte Spektakel-festival tilbage igen, denne gang i juni 2017.

Også i år er der gratis adgang til alle aktiviteter, der foregår omkring Værket og Randers Egnsteater, i Ridehuset og på musikskolen.

De fire dage byder på musik, teater, kunst, litteratur og design og er målrettet børn op til 12 år – og deres medbragte voksne.

Der er forestillinger, koncerter, events og egentlige workshops, hvor børnene selv kan deltage. Mødet mellem den professionelle og børnenes egen medskabende kunst er en del af fokus på Spektakel-festivalen, der er et samarbejde mellem en række at Randers' kulturinstitutioner.

Og som næsten alt andet i den midtjyske region i år er festivalen tillige en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Og som der står i en pressemeddelelse:

Samtidig bliver de fire dage et præsentationsvindue for forårets store kulturprojekt 'kultur på tur', hvor professionelle kunstnere har været ude i institutioner og på skoler for at skabe kunst sammen med i alt omkring 600 børn inden for de forskellige kunstarter. Og på festivalen vil man kunne se børnenes egne værker optræde side om side med professionelle kunstnere fra både ind- og udland.

Festivalen har officiel åbning fredag 9. juni, hvor Sigurd Barrett optræder med sin meget omtalte Danmarkshistorie, der fik en særlig finanslovsbevilling for et par år siden – i øvrigt taget direkte fra Statens Kunstfond, men det kan den venlige og dygtige Barrett jo så ikke gøre for.

Med denne portals fokus skal Spektakelfestivalens teaterforestillinger lige fremhæves:

– Gruppe 38 og Carte Blanche spiller begge hængekøjeforestillingerne: 'Androkles og løven' & 'En sand røverhistorie'.

– Teaterværkstedet Madam Bach deltager med 'Verdensbilleder' og den interaktive sanseforestilling 'Sand'.

– Nørregaards Teater: Teaterlegsforestillingen '1-2-3-4-5-6-7-8-9-10' 

– Teater My: Reumertvinderen fra 2012, 'Små skridt'

– Teater Nordkraft: 'Når gaflerne danser'

– Randers Egnsteater: 'Under mit træ'

– Teater Morgana & Teater Nordkraft: 'Otto'

– De Røde Heste: 'Den sandfærdige historie om de tre små grise'

– Figurteatret/Katma: 'Mørkemodig' – norsk interaktiv vandreforestilling

– Odradek/Cie Pupella Nogues: Go! – russisk fortælleforestilling 

og dertil kommer de tilsyneladende uopslidelige giraffer fra Xirriquiteula Teatre fra Barcelona, der har været fast bestanddel af samtlige SpringFestivaler, men altså nu også vil vandre rundt i Randers til juni.

Der er omkring gratis 4.000 billetter til rådighed til festivalens mange aktiviteter

Og selvom Spektakel-festivalen altså først er i juni, kan der allerede nu, dvs. fra 1. marts,  bookes gratis billetter via festivalens hjemmeside:  www.spektakelfestival.dk

(Billedet: Toppen af det omfangsrige program, som man studere nærmere på festivalens hjemmeside. Foto: Spektakelfestival)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne