16. april 2020

Mere kulturel krisehjælp fra Fantast

Som det også er fremgået her på Teateravisen, havde Teater Fantast står succes med at livestreame forestillingen 'Lille Frø' i starten af corona-krisen.

Over 25.000 tilskuere så til hjemme fra stuerne og mange sendte videoer og andre digitale hilsener til teatret, der består af skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q Pagh.

Men den kulturelle nedsmeltning, der betød en aflysning af både en udsolgt spilleperiode og  efterfølgende turneer (se note) er stadig virkelighed for det lille ustøttede teater, der ikke er blevet mødt af en hjælpepakke, som kan drøje på det foreløbige tab på over 350.000 kr. i mistede indtægter og som gør teatrets overlevelse usikker.

Og selvom gratis livestreamet børneteater jo ikke hjælper på manglende omsætning, så bliver  den imponerende digitale applaus efter 'Lille Frø' nu omsat i endnu livestreaming – denne gang med 'Mustafas Kiosk', der også er en dramatisering af en bog af Jakob Martin Strid og har spillet for over 50.000 publikummer i den virkelige verden…

* Livestreamingen foregår fredag d. 17 april kl. 10.30 og lørdag d. 18 april kl. 10.30 og linket er: https://www.facebook.com/teaterfantast/live/

Denne gang har Zangenbergs Teater vederlagsfrit stillet spilleplads til rådighed, Mens CHP Live står bag selve livestreamingen.  Og Mads Korsgaard er med som tredje skuespiller.

Ligesom med de første live-streaminger er det gratis at se med, men man er velkommen til at støtte via mobilepay (371177), eller ved at købe billetter til de ekstra støtte-forestillinger af såvel 'Mustafas Kiosk' og 'Lille Frø', som Teater Fantast spiller på ZangenbergsTeater i september (https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/88068/https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/88067

(Billedet: Karaktererne fra 'Mustafas Kiosk', der er for 4-10-årige og deres voksne og altså kan opleves i livestreamet version fredag og lørdag. Foto: Rumle Skafte)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne