5. juli 2022

Med bordet som scene

Teatret Gruppe 38 og madkunstner Jakob Vinkler er gået sammen om et oplevelsesprojekt i krydsfeltet mellem mad og scenekunst, hvor tekst, smag, duft, musik, lyd, lys og scenografi stimulerer alle sanser og publikum således kan nyde både mad og scenekunst.

Forestillingen ’9 epistler og en bolle med smeltet ost, der er en del af Teatret Gruppe 38’s sæsonsprogram 2022-2023, kommer til at foregå i teatrets store sal på Aarhus Ø fra 24. til 28. august 2022.

’Gæsterne placeres om et stort cirkelformet bord. Herfra vil de opleve et dionysisk måltid, mens de lytter til en række længselsfulde fortællinger om overgange og forandringer. Det er en forestilling med bordet som scene’,  fortæller skuespiller og kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38, Bodil Alling i pressemeddelelsen om forestillingen, hvor teatret, der ellers har stået for mange eksperimenterer i sine forestillinger, nu også tilføjer smagssansen.

Som bagtæppe til maden og ordene præsenteres billedfragmenter og et lydunivers, som vækker sanserne og gør fortællingerne levende. Tekster, mad, lydunivers og scenografi er skabt i tæt samarbejde mellem Jakob Vinkler, Bodil Alling, komponist/musiker Søren Søndberg og lysdesigner/tekniker Søren la Cour fra Teatret Gruppe 38. 

Jakob Vinkler har gennem en årrække arbejdet i spændingsfeltet mellem gastronomi, videnskab og kunst, og han er initiativtageren bag projekter som Fish-a-deliCarnevale og The Blast Supper. Hans seneste projekt Creative Tastebuds – how can we eat for both plesaure and the planet samlede 60 fagpersoner og forskere for at undersøge, hvordan smag – og individets opfattelse af smag – kan være en aktiv spiller i samfundets aktuelle  udfordringer.

’9 epistler og en bolle med smeltet ost’, der med indtagelse af mad og kunst varer to timer, og hvor der kun sælges 28 billetter pr. forestilling – til 650 kr., der dækker fem retter, vin og scenekunst –  er rubriceret som voksenforestilling, men giver da også appetit på det lille storbyteaters øvrige repertoire….

(Billedet: Grafiker og scenograf Claus Holbo har taget bestik af madkunsten med denne forestillingsillustration) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne