13. november 2021

‘Matilda The Musical’ erobrer nationalscenen til januar

'Matilda the Musical' har siden verdenspremieren i 2010 været en bragende succes verden over, og den spændende historie om den kloge og rebelske pige er blevet set af over ti millioner publikummer og har modtaget 99 internationale teaterpriser – hvoraf de 24 var for 'Bedste musical'.

Nu kommer forestillingen til Danmark, hvor et stjernebesat musicalcast bestående af blandt andre Annette Heick, Rasmus Botoft, Amalie Dollerup, Ulla Henningsen, Mads Rømer Brolin-Tani, Morten Kjeldgaard, Joachim Knopp og et spændende hold af energiske børn, tager over.

Det Kongelige Teater holdt i foråret 2021 åben audition for alle børn, der havde lyst til at prøve kræfter med teater – og hele 620 børn kom til audition. Siden da har de 27 børn, som medvirker i forestillingen, gået på en musicalskole på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, hvor de har dygtiggjort sig inden for både sang, dans og skuespil.

Forestillingen handler om pigen Matilda, der sammen med sine skolekammerater bliver tyranniseret af deres skræmmende rektor, frøken Trunchbull, som synes, at alle børn er maddiker og finder en sær nydelse i at være uretfærdig over for sine elever.

Matilda har dog nogle helt særlige, magiske evner, og sammen med de andre elever på skolen, tager hun kampen op mod rektorens tyranni og starter en børnerevolution i kampen for en bedre verden.

'Matilda the Musical' har premiere 27. januar 2022 på Gamle Scene og spiller frem til 27. februar. Forestillingen, der baseret på romanen 'Matilda' af Roald Dahl, er en co-produktion mellem Det Kgl. Teater og Malmö Opera, hvor den havde skandinavienspremiere i 2019.

Læs mere om forestillingen HER

(Billedet: Fra opsætningen af 'Matilda' i Malmö Opera. – til januar er det Det Kgl. Teaters tur. Foto: Malin Arnesson)   

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne