11. oktober 2014

Matchmaking skal åbne for flere samarbejdsprojekter

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst (SKPS) afholdt 7. og 8. oktober dialogmøder i henholdsvis Aarhus og København, hvor teater- og organisationsfolk havde mulighed for at høre på og stille spørgsmål til udvalgets arbejde.

Ved dialogmødet i Kulturstyrelsen 8. oktober, der samlede omkring 100 særdeles aktive deltagere, var det i høj grad dansens folk, der bemægtigede sig mikrofonerne for at efterlyse større opmærksomhed, flere penge og bedre arbejdsbetingelser, efter at SKPS's fem medlemmer, formand  Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass og Mikael Fock både havde præsenteret sig selv og deres indsatsområder.

Udvalget har i sin arbejdsperiode fokus på især 1) Samarbejde på tværs af strukturer og støtteordninger, 2) Det internationale område, 3) Publikumsudvikling og 4) Det tværdisciplinære område.

Disse kan man bl.a. læse mere om på kunst.dk – men det blev især en udløber af første punkt, der erobrede dialogmødet i København, nemlig den matchmaking-seance, som Projektstøtteudvalget agter at afholde 4. november 2014 og hvis hovedformål er udvirke dialog mellem potentielle samarbejdspartnere, ikke mindst projektteatre og teatre med faste scener og ditto støtte – som fx. egnsteatre.

For Projektstøtteudvalget handler det også om, at man i erkendelse af, at der er alt for få støttemidler i udvalgets puljer – der har omkring ni procent af de statslige støttemidler til scenekunst – til at rumme alle de gode teatre og projekter, der hvert år ansøger om støtte, med fordel kan få landets teatre til at samarbejde om de enkelte projekter og forestillinger.

I forvejen er antallet af samarbejdsproduktioner indenfor børneteaterområdet og mellem de små teatre stigende, men der er givet stadig mange muligheder, fordi fx. egnsteatre, små storbyteatre m.fl. ofte kan stille både tekniske faciliteter, administration og scenetid til rådighed for andre teatre – eller indgå i egentlige co-produktioner.

Der er her i høj grad tale om teatre, der er medlem af de små teatres faglige organisation, TIO – Teatrenes InteresseOrganisation – og TIO har da også valgt at bakke entydigt op om projekt matchmaking.

Til arrangementet 4. november har Projektstøtteudvalget bedt nogle af de projektteatre der fik støtte ved den nylige efterårs- og hoveduddeling (se støtteliste og artikel, 'Business as usual') om at stå for en fem minutters præsentation af deres projekt for at åbne op for en forhåbentlig livlig udveksling af ideer og konkrete samarbejdssnakke.

Men arrangementet er i øvrigt – som det blev sagt på dialogmødet – åbent for alle.

Ifølge Proscenium skal tilmelding til matchmaking-sessionen ske senest  21. oktober til Kontoret for Musik og Scenekunst, Niklas Smith på nik@kulturstyrelsen.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne