13. marts 2011

Masser af ILT i Aarhus

Den internationale teaterfestival i Aarhus, ILT, i år med tilnavnet 11, er klar med programmet til årets biennale oplevelse, der finder sted fra 12.-19. maj 2011. Programmet præsenteres mandag den 14. marts kl. 14.30 ved et pressemøde i Buegangen på Aarhus Teater, men er selvfølgelig også at finde på festivalens hjemmeside.

Internationalt Levende Teater er en festival, der har tidligere leder af Svalegangen, Niels Andersen, som projektleder, mens hans afløser på Svalegangen, Per Smedegaard, sammen med teaterleder Bodil Alling fra Gruppe 38, kunstnerisk leder Pia Buchardt fra Kulturhus Århus og direktør Stefan Larsson fra AarhusTeater udgør festivalens styregruppe.

Festivalen præsenterer i løbet af de otte dage i maj seks internationale og fem danske forestillinger på byens teaterscener (Aarhus Teater, Ridehuset, Svalegangen, Teatret Gruppe 38, Archauz,Teater Refleksion og Entré
Scenen) Det er således næsten hele det århusianske teaterliv, der er gået sammen om festivalen, der selv kalder det unikke samarbejde en af de afgørende styrker ved ILT-festivalen, hvis overordnede vision er at medvirke til at gøre Aarhus til intet mindre end en af Nordens førende teaterbyer.

Selvom programmet må siges at være mest voksenteater-orienteret, så byder man også på kunstneriske godbidder til børn og unge. Bl.a. er der russisk nonverbalt dukketeater for 4-årige og op med ‘Circus on a String’, og den særegne teaterinstallation ‘h.g.’, hvor en person lukkes ind hvert tredje minut til en iPod-baseret rejse i Grimms eventyr om ‘Hans og Grete’.

Nævnes skal også den belgiske danseforestilling ‘Gardenia’ (fra 12 år), danseforestillingen ‘Accordion’ (fra 14 år), ‘Babble Babble’ (fra 15 år) og den tyske ‘Third generation’ (fra 16 år).

Udover teaterforestillingerne byder ILT11 også på aftertalks, seminarer (bla. om samtidsdramatik og ‘rammerne for teater’), workshops, film m.v.

Se program, information om billetter, seminarer m.v. på www.ilt11.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne