7. april 2020

Maria Suh stopper som festivalleder

Blot få dage efter at festivalleder Maria Suh og Horsens Kommune meldte ud, at den kommende udgave af Horsens Teaterfestival åbner for en stor udvidelse af programmet (se artikel) efter aflysningen af Aprifestival 2020 i Holbæk, kommer den officielle meddelelse om, at hun derefter stopper som leder af festivalen, der samtidig får en ny ledelsesstruktur.

Helt konkret søger Horsens Festival derfor nu en iderig og nyskabende programchef' med tiltrædelse 1. september 2020 i en tidsbegrænset stilling – og med en ugentlig arbejdstid på 20 timer, idet den hidtidige fuldtidsstilling som festivalleder deles op i to: En festivalkoordinator, der har ansvaret for produktion og administration, mens programchefen 'er ansvarlig for og initiativtager til at skabe en kunstnerisk profil og linje for festivalen, som hvert år kan skabe debat og refleksion omkring scenekunstens udtryk, rolle og udvikling', som der bl.a. står i stillingsopslaget. 

Maria Suh har selv været med til at kreere den nye struktur og samtidig valgt ikke at være en del af den fremtidige festival:

»Jeg er vild med Horsens Teaterfestival og med scenekunstmiljøet. Jeg elsker at komme ud og se forestillinger og snakke med alle de fantastiske mennesker der er derude, som brænder for at give børn og unge kunstneriske oplevelser ud over det sædvanlige. Jeg kan dog mærke, at den ene fantastiske weekend i september ikke giver mig nok energi til kun at kunne arbejde med den i et helt år. Jeg har brug for flere 'højdepunkter' i mit arbejdsliv,« siger hun er erkender, at 'det har ikke været et nemt valg at 'fyre' mig selv':

»Men jeg har samtidig været meget optaget af at finde ud af, hvilken slags festival, Horsens Teaterfestival er og hvor den skal bevæge sig hen. Det har jeg gjort sammen med min chef og dramaturgiatet og mange andre gode samtalepartnere. Der har tegnet sig et mønster af, at vi gerne vil være lidt mere 'vilde' end det festivalen er lige nu. Derfor gik vi i gang med at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kunne skabe den struktur, som gav bedst muligt rum til det under de økonomiske rammer der er for festivalen. 

Og jeg synes vi har ramt en meget spændende model, som har en fast koordinator, der tager sig af det administrative og driften, og så ansættes der en programchef for to år ad gangen, som får et kunstnerisk råderum til at kunne udfordre scenekunsten i.«

»Og hvorfor så ikke mig?! Med et nyt skifte skal der også nye kræfter til, og derfor synes jeg, at det var på sin plads at åbne op for gode kreative og modige kræfter, som jeg ved findes derude i hobetal. Jeg er nok lidt af hvert, men hverken det ene eller det andet 100 procent. Jeg tror på, at man ved at dele de to opgaver op kan frigive mere kreativitet på festivalen,« siger hun.

Festivalens nye koordinator er i øvrigt allerede på plads. Det bliver Iben Høgh Grøftehauge, der kender kommunen og har et godt lokalt netværk. Hvem hendes kollega som programchef bliver, afgøres først i juni måned. Der er ansøgningsfrist 22. maj – med samtalerunder 10. og 15. juni.

Se hele stillingsopslaget her: https://horsens.dk/Job/JobIkommunen/LedigeStillinger#jobid=7886

Om sine egne fremtidsplaner siger Maria Suh:

»Lige nu arbejder jeg på at få den udvidede Horsens Teaterfestival 2020 til at lykkes. Jeg håber virkelig, at vi er tilbage ved normale tilstande og at festivalen bliver en realitet.

Hvad der skal ske, når jeg fratræder med udgangen af oktober, ved jeg ikke endnu. Jeg har en gammel rejsefond, som jeg ikke har fået brugt endnu, og som kan hjælpe mig med at indfri mine drømme om at tage et halvt års orlov og lære spansk. Det kan også være, at der dukker noget andet spændende op, men lige nu har jeg givet mig selv lov til bare at koncentrere mig om at få afsluttet mit job ordentligt her i Horsens. Og så må vi se hvad fremtiden byder. Det skal nok blive godt, uanset hvor jeg ender.«

(Billedet: Maria Suh (f. 1977) har været  festivalkoordinator på Horsens Teaterfestival siden 1. juni 2018. Hun er uddannet lærer, har været medstifter og leder af Copenhagen Puppet Festival og administrativ leder hos Teater Hund, projektleder Hodja fra Danmark (børneteater til asylcentre), på Moesgaard Museum m.v. Foto: Ditte Valente)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne