14. januar 2013

Mærsk støtter Refleksion

Teater Refleksion skal i gang med at installere ny teknik i deres store teatersal i Frederiksgade i Aarhus, hvor man flyttede ind for snart to år siden og skabte landets første stationære scene for dukke- og animationsteater for både børn og voksne.

Og nu bliver dukketeaterhuset så forbedret med elektronisk mørklægningsudstyr og lys-rig, takket være tilskud på henholdsvis 100.000 kr. A. P. Møller og Hustru Chastine MC-Kinney Møllers Fond til almene Formål og 50.000 kr. fra Aarhus Stiftstidendes Fond.

I en pressemeddelelse hedder det fra teaterleder Bjarne Sandborg, at det nye udstyr både betyder forbedret arbejdsmiljø og en forbedring af de kunstneriske muligheder i salen – og det får de mange, der lejer sig ind på stedet, følgelig også glæde af.

(Læs evt. interview-artiklen om animationsteater, ’Man kan ophæve tyngdekraften’, med Bjarne Sandborg her på portalen fra teaterhusets åbning).

Mange dansk børneteatre bruger tid på at søge penge via fonde, legater m.v. udover de mere målrettede donorer i Scenekunstudvalget,  kommunale kulturforvaltninger m.v.

Det kaster ofte større og især mindre summer af sig, der kan hjælpe i en teaterproduktions økonomiske kalkuler eller til praktiske forbedringer for teatret. En lille uvidenskabelig undersøgelse, som Børneteateravisen foretog for fem år siden, viste, at der blandt de daværende 56 medlemmer af den daværende organisation BørneTeaterSammenslutningen blev indsamlet alternativ støtte for minimum seks millioner kroner årligt. 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne