22. august 2016

Madam Bach rykker i Kina

Teaterværkstedet Madam Bach, der til efteråret kan fejre 20 års jubilæum, turnerer flittigt i udlandet, men har især kig på Kina – og omvendt – hvor de i løbet af denne sommers turne nåede 100 forestillinger i det store land, hvor der er en stor interesse for den danske form for børneteater og hvor teatret i denne omgang spillede 'Verdensbilleder' i Shanghai og omegn.

På turneen til Kina var filminstruktør Tomas Villum Jensen og filmfotograf Nicolai Villum Jensen med for at producere en 25 minutters dokumentar om Madam Bach og et projekt, hvor de bruger kunst og teater i et læringsforløb med kinesiske børn med autimisme.

Dokumentaren bliver vist på DK4 sidst på året, men de lokale kinesiske var også på pletten, hvilket resulterede i flere indslag, der if. Madam Bachs kunstneriske leder, Christian Schrøder, kom ud til over 35 mio. mennesker i Kina.

Og Madam Bach, der består af Christian Schrøder og Pernille Bach, tager i øvrigt allerede i april næste år atter til Kina (Shanghai og Chengdu) for at spille ('Blæst') og lave projekter.

Teatret er kendt for sine meget visuelle småbørnsforestillinger, der blander performance, musik og installationer. Madam Bach deltager i øvrigt også (som eneste danske teater) som partner i det fire-årige EU-projekt 'Small Size-Big Citizens' med 17 europæiske teatre – og hvor der er planlagt en festival i den irske by Galway i februar 2018.

Se mere om teatret på www.madambach.com og på Facebook, hvor man osse kan se kinesiske nyhedsindslag med de danske teaterfolk m.v.

(Billedet: Pernille Bach i nærkontakt med et kinesisk barn under teatrets seneste besøg i Kina. Foto: Madam Bach)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne