1. august 2018

Lyden af en verdensarv

I august 2016 blev den særdeles stedsspecifikke musikforestilling 'KLINT' afviklet i Pyramiden i Boesdal ved Stevns Klint – der så at sige leverede partituret til den særprægede, geologisk-funderede fortælling om fortiden.

Et meteornedslag for 66 mio. år siden ramte Jorden og udslettede halvdelen af alle dyrearter. Stevns Klint er på UNESCO's Verdensarvsliste (siden 2014), fordi klinten har et tyndt lag af støv fra nedslaget.

Familieforestillingen blev anmelderrost og siden også Reumert-nomineret – og idekvinden Lene Vestergård, der er nok så kendt i dansk børneteater, har nu valgt at kaste sig ud i ny opsætning af teaterkoncerten, der under titlen 'KLINT 2 – Lyden af en Verdensarv' spiller 23.-26. august.

Stedet er stadig i Pyramiden i Boesdal Kalkbrud. Og der lægges op til en mere akustisk udgave – samt et ti meter højt instrument, Klang-Ø, bestående af kalk, flint og vand og udviklet af billedhuggeren Bo Karberg. Det skal percussionisten Birgit Løkke spille på, omgivet af solister og korsangere.

Forestillingerne spilles fire aftener i træk kl. 20, og der er rige muligheder for at få en hel dag ud af det, idet der i perioden også er guidede vandringer, udstilling af billedkunst fra Åbne Atelierdøre, pop-up-restaurant i kalkbruddet m.v.

Se mere på www.stevnsklint.org – mere om forestilling og billetkøb: www.stevns-teater.dk

Se endvidere Teateravisens artikel fra 2016 om projektet: 'Et (fortids)brag af en forestilling…'

(Billedet: 'KLINT 2' (gen)opføres i Pyramiden i Boesdal 23.-26. august med bl.a. dette ti meter høje instrument i centrum. Pr-foto)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne