25. februar 2013

Lund stopper støtten til bibu.se

Det er ikke kun i Danmark, at en stor og tilbagevendende festival med scenekunst for børn og unge kan komme i knibe – som det er sket for aprilfestivalen i 2014 – se artiklen 'Festival i farezonen'.

I Sverige, hvor bibu.se i Lund er den store biennale festival for børne- og ungdomsteater, har værtskommunen Lund nyligt  sagt nej tak til at medfinansiere kommende festivaler.  

Den første festival blev afviklet i 2006 – i øvrigt dengang med navnet Nationell Scenkonstbiennal för Barn och Unga – som siden er blevet ændret til bibu.se.

Festivalen er siden blev gennemført hvertandet år i Lund – med nogenlunde lige stor økonomisk støtte fra Kulturrådet, Region Skåne og Lunds kommune – og med Teatercentrum (svarende til TIO i Danmark) og Svensk ASSITEJ som arrangører.

Festivalen, der er kurateret, tilbyder et stort udvalg af svenske b&u-forestillinger og internationale gæstespil samt et omfattende seminar- og workshop-program.

Med udmeldingen fra Lund mangler bibu.se altså den ene tredjedel af sin faste basisstøttekreds – og dertil kommer, at festivalen skal ud og finde en ny   værtskommune til arrangementet i 2014 (planlagt til 14.-17. maj 2014).

Se mere om festivalen på www.bibu.se

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne