5. februar 2023

Lufthavnsteater med flyvske planer

Det Flyvende Teater, der siden 2010 bl.a. har ført sig frem på kunstfestivaler, museer og teatre rundt omkring i verden, etablerer sig nu fast i Billund Lufthavn, der således får sin helt egen teatertrup, der i ferieperioder med høj trafik vil gennemføre kunstneriske aktiviteter med teater og opera ved gates, i terminalerne og ved bagageankomst.  

Dertil kommer diverse månedlige events såsom forestillinger, foredrag, dans, workshops for unge passagerer og festivals i hangarer. 

Et lokale i passagerterminalen bliver omdannet til en installation, mini-biograf og et studioteater til gavn for både passagerer og borgerne i alle aldre. 

’Vi vil gerne levere passageroplevelser i verdensklasse, og vi forventer, at Det Flyvende Teater vil bringe et smil frem hos vores gæster, når de overrasker med musik, sang eller tankevækkende teater’, lyder det fra Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, kommunikation og marketing i Billund Lufthavn i en pressemeddelelse om det nye samarbejde.

Sidste år var Det Flyvende Teater også i aktion med det mere jordnære projekt ’Super Ole’ – et huskunstnerprojekt i samarbejde med Billund Kommune, hvor elever fra skoler og institutioner via workshops, prøver, arbejde med scenografi mv. medvirkede i skabelsen af forestillingen ’Super Ole’ (se note).

Den er nu – sammen med forestillingen ’Der er ikke mere kage’ tilmeldt den kommende Aprilfestival i Syddjurs Kommune, hvor Det Flyvende Teater deltager for første gang.

Det Flyvende Teater ledes af Giuseppe L. Bonifati og creative producer Linda Sugataghy – der giftede sig i Billund Lufthavn i 2021 – som også står bag DOO  performing arts group.  

(Billedet: Det Flyvende Teater slår sig nu ned i Billund Lufthavn. PR-foto)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne