24. september 2020

Louise Schouw Teater er rykket til Vestegnen

Louise Schouw Teater har fået fast base i Høje Taastrup Kommune, hvor man i foråret flyttede ind i Taastrup Teater & Musikhus, der tidligere rummede et egnsteater, som blev lukket ned i 2012.

Nu er der så atter et professionelt producerende teater i bygningen, idet Louise Schouw Teater er et af landets største turnerende teatre med 250-300 årlige opførelser i teaterforeninger og institutioner og biblioteker og på store og små teatre landet rundt.

Herunder også på Taastrup Teater & Musikhus, hvor teatret nu har fået administration, prøvesal, lager og muligheder for opsætninger.

»Vi har indgået et frugtbart samarbejde med Taastrup Teater & Musikhus og Høje Taastrup Kommune, hvor vi nu har samlet det hele under et tag. Det er virkelig rart, at vi nu for første gang kan øve hele tre forestillinger op samtidig gå lige ned på vores lager og finde de ting, vi skal bruge, spise frokost sammen osv.,« siger Louise Schouw til Teateravisen.

»Til gengæld får kommunen glæde af at se alle vores forestillinger, der alle kommer til at spille i huset – bl.a. en del skoleforestillinger for byens børn,« fortæller hun.

Louise Schouw kunne fejre 20 års jubilæum med sit eget teater i januar (se portrætnoten) – og har klaret sig alle de mange produktive år uden økonomisk støtte fra Statens Kunstfond.

Og 1. oktober har teatrets nye familiemusical, 'Sværdet i stenen', sjællandspremiere på hjemmebanen i Taastrup Teater og Musikhus. 

(Billedet: Taastrup Teater & Musikhus, der fik sin flotte facade og foyer ved en ombygnng i 2008, er blevet fast base for Louise Schouw Teater. Foto: Taastrup Teater) & Musikhus) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne