8. august 2015

Liselotte Lunding er ny sekretariatsleder i DATS

Liselotte Lunding, der til næste år kan fejre 25 års jubilæum som ansat i DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke) og forlaget DRAMA – hun startede som kontorelev i 1991 – har siden 1. februar været konstitueret sekretariatsleder for DATS, som nu har valgt at ansætte hende i en kombinationsstilling som sekretariatsleder i DATS og direktør i DRAMA – sidstnævnte post har hun allerede bestredet siden 2000.
Liselotte Lunding (42), der som sekretariatsleder i DATS afløser Kristian Hald (2006-15), får således det daglige ledelsesansvar for de to hjørnesten i virksomheden.  DATS, der beskæftiger sig med allehånde former for teater og nu omtales som Landsforeningen for dramatisk virksomhed, blev efter diverse forløbere officielt oprettet i 1948 som et samlingssted for danske amatørteatre. Siden stiftede DATS i 1966 teaterforlaget DRAMA, som blev selvejende institution i 1978, og nu er et anpartsselskab med DATS som hovedanpartshaver.

Forlaget udgiver både fagbøger og skuespil for børn og unge og voksne fra såvel professionelle som lejlighedsvise dramatikere – de mest relevante for børne- og ungdomsteatret omtales lejlighedsvis her på portalen – og DRAMA sælger også teatersminke og andre teaterartikler.  

DRAMA deltager ofte med en bod eller stand ved de store årlige aprilfestivaler, ligesom man venligst tog bogen 'For det største i de mindste' – der beskriver ti års historie fra 1994-2004 med professionel scenekunst for børn og unge – i kommission.

Der er på mange felter samarbejde mellem DATS som amatørteatrets forening og det professionelle (børne)teater, senest i øvrigt udmøntet i et nyligt aftalt samarbejde mellem DATS og UNIMA omkring kurser og arrangementer.

Man kan læse en lille artikel med Liselotte Lunding om det at udgive skuespil m.v. i 'Når teater skal i bogform' fra 2009.

Mere om DATS og DRAMA på www.dats.dk og www.dramashop.dk

(Billedet: Liselotte Lunding – foto fra DATS' nyhedsbrev nr. 437)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne