12. december 2015

Lidt om anmeldelser

Teateravisen.dk har nu bragt præcis 124 nye anmeldelser i 2015 – og det er helt på niveau med de foregående år. Hvilket samtidig betyder, at der ligger et pænt stykke over 900 anmeldelser på portalen – til dokumentation og fordybelse…

Anmeldelserne er flagskibet på denne portal, fordi de både fungerer som kompetent forbrugerorientering for formidlere og faglig kritik for teaterproducenter – og tillige som dokumentation for aktiviteten inden for professionel børne- og ungdomsteater. Og det er fortsat ambitionen at bringe anmeldelser fra alle nye forestillinger i genren – eller så langt som ressourcerne rækker.

Alligevel vil den opmærksomme læser af teateravisen.dk nok have noteret sig, at hvor der normalt højst er to-tre dage mellem hver ny anmeldelse, er der på det seneste ind imellem gået lidt længere tid. Og det griber om sig i den umiddelbare fremtid.

Det uregelmæssige flow skyldes flere ting:

Dels har portalens seks anmeldere været så umanerligt flittige i løbet af året og ikke mindst på Aprilfestival 2015 i Frederikssund, hvor det blev til over 50 anmeldelser. Og modsat tidligere år har teateravisen.dk så valgt at bringe disse anmeldelser i et lidt raskere tempo, hvilket har tømt lageret af anmeldelser af turneforestillinger tidligere end tidligere år.

Da efteråret tillige har været en periode med ganske mange genopsætninger hos de stationære teatre, har der også været færre nye forestillinger at kaste sig over. Genopsætningsiveren gælder også den aktuelle juleforestillingsperiode – hvortil kommer, at portalen normalt nøjes med et behersket antal nye juleteater-anmeldelser hvert år…

Men følgelig bringes der ikke flere nye anmeldelser resten af december og formentlig relativt få i januar, men herefter skulle der gerne komme gang i premiererne på de mange nye forestillinger, som skal spille stationært, turnere og/eller deltage i den kommende Aprilfestival 2016, der finder sted på Frederiksberg 10.-17. april 2016.

Forventningen er således, at der også i 2016 vil blive bragt et tilsvarende antal anmeldelser som i år. Og selvom der lejlighedsvis kommer anmeldelser i de store dagblade og de mange netportaler og blogs udi anmelderi (som Kulturnaut, Børn i Byen, Kulturkongen, Kulturkupeen, Ungt Teaterblod m.fl.), så når ingen tilnærmelsesvis teateravisen.dk's omfang, når det gælder professionel scenekunst for børn og unge. Heller ikke hvad angår antallet og brugen af professionelle og fagligt højt kvalificerede kritikere. 

(Billedet: Teateravisen.dk anmelder årligt over 120 nye forestillinger for børn og unge og familie. Arkivillustration: Bob Katzenelson)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne