22. februar 2016

Levende ord helt gratis – i Holbæk

Mange af landets små teatre med egen scene krydrer egne forestillinger og gæstespil med små kulturelle arrangementer med gratis adgang. Således også Teatret Fair Play i Holbæk, der 3. marts kl. 19,00 byder på 'Levende ord' med dramatikeren Thomas Howalt som gæst i nærkontakt med publikum.

Thomas Howalt  (f. 1961)har lavet teaterstykker, også har lavet filmmanuskripter, vikingespil og computerspil og underviser på Den Danske Filmskole. Og så var han ikke mindst forfatter til Fair Play-forestillingen 'Hemmeligheden', der fik en seks-stjernet anmeldelse her på portalen og førte til en Reumert-nominering som Årets Dramatiker 2010.

Den pris blev det ikke til, men til gengæld blev stykket siden filmatiseret og i øvrigt også eksporteret som teaterstykke til Tyskland.

Så mon ikke Howalt vil snakke lidt om 'Hemmeligheden', der i øvrigt var hans afgangsstykke fra DramatikerVæksthuset i 2007 og er en grum fortælling om tre børn, der lever videre i et hus med en død mor i spisekammeret for at undgå at blive skilt og tvangsanbragt.

Thomas Howalt har begået andre stykker til dansk børneteater, herunder en dramatisering af Bjarne Reuters 'Kaptajn Bimse i Saltimbocca' for Louise Schouw Teater (se anmeldelse – som han også har skrevet og instrueret forestillingen 'Snehvide og de 2 dværge' til (se anmeldelse)  

Teaterforlaget Drama har udgivet et par af hans stykker, og i artiklen 'Når teater skal i bogform' fortæller Thomas Howalt om at få sit første manuskript udgivet – i dette tilfælde stykket 'Den største fjende', skrevet i samarbejde med dramaturgen Bent Holm, hvor der fortælles om den danske kong Harald Blåtand, der skabte et land, men betalte med sit liv og sin kærlighed.

Man kan også læse mere om Thomas Howalt på hans egen hjemmeside  https://www.howalt.dk/

Således er der mulighed for at være godt klædt på til 'Levende ord' 3. marts, som varer ca. to timer og afholdes som café-arrangement med gratis adgang for alle – men billetbestilling anbefales på www.fairplay.dk eller tlf. 59 43 85 95.

(Dramatiker m.m. Thomas Howalt møder publikum ved cafe-arrangementet 'Levende ord' på Teatret Fair Play 3. marts. Foto fra Howalts hjemmeside)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne