27. maj 2021

Leiv Arne Kjøllmoen bliver ny leder på Odsherred Teater

Det bliver sceneinstruktør Leiv Arne Kjøllmoen, der afløser Simon Vagn Jensen som chef på Odsherred Teater, når denne ved årsskiftet træder tilbage efter 25 år på posten (se note).

Den 39-årige norsk-fødte sceneinstruktør og dramatiker stammer fra øen Karmøy nordvest for Stavanger og har en bachelor i drama/teater og kulturproduktion fra Norges Tekniske og Naturvidenskapelige Universitet i Trondheim fra 2005, suppleret med instruktøruddannelsen fra Statens Teaterskole i 2009.

Han har næsten et halvt hundrede forestillinger – både som instruktør og dramatiker – på cv'et, heriblandt i øvrigt også to af Odsherred Teaters Bankevarieteer. Og er også kendt for en lang række produktioner for danske børne- og ungdomsteatre.

Med jobbet som leder af Odsherred Teater får han kort til arbejde, idet han og familien har boet de sidste fem år i Nykøbing Sjælland.

'Odsherred kan med Leiv Arne se frem til en teaterleder, der med teaterkendskab og erfaring har store kunstneriske visioner for Odsherred Teater. Han har blik for Odsherreds særkende og vil fortsat have fokus på borgerinddragende teater', lyder det fra Gitte Hededam, bestyrelsesformand for Odsherred Teater, i en pressemeddelelse om lederskiftet.

Udover sit kunstneriske virke har Leiv Arne Kjøllmoen også særdeles aktuel organisatorisk erfaring. Han er således p.t. medlem af det siddende Projektstøtteudvalg for Scenekunst (PUS), hvis periode (2018-21) passende ophører ved årsskiftet, når han tiltræder sit nye job.

Dertil kommer i øvrigt en tjans som medlem af det nu nedlagte Refusionsudvalg (2013-17), så Odsherred Teater får en leder med stor indsigt i rammerne for det danske teaterliv.

Den nye teaterleder ser frem til sit nye job – som den blot anden leder af egnsteatre i Odsherred:

'Jeg har stor kærlighed til Odsherred Teater og teatrets åbne og imødekommende tilgang til borgerne og scenekunsten. Det vil jeg gerne bygge videre på. Jeg mener, at vi skal placere teatret som en vigtig del af samfundsdebatten både lokalt og nationalt og ser frem til at møde publikum, både til vores forestillinger og til alle mulige andre aktiviteter i huset', lyder det fra Leiv Arne Kjøllmoen.

(Billedet: Leiv Arne Kjøllmoen erstatter ved årsskiftet Simon Vagn Jensen som leder af egnsteatret i Odsherred. Foto: Odsherred Teater)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne