3. april 2012

Lasse Bo Handberg skifter teaterchefkasket

Teaterchef Lasse Bo Handberg (f. 1972), der kom til BaggårdTeatret i 2003 og siden har stået i spidsen for en både strukturel og kunstnerisk fornyelse af teatret, forlængede sidste år sin kontrakt frem til 2015, men har nu alligevel valgt at søge nye græsgange allerede fra næste sæson, idet han til august afløser Moqi Simon Trolin som direktør for Mungo Park i Kolding.

Han kan imidlertid se tilbage til en særdeles anerkendt og respekteret periode i spidsen for BaggårdTeatret i Svendborg, der under hans ledelse har haft en række kunstneriske succeser, ligesom man har mere end fordoblet indtægter fra billetter og turneaktiviteter – og ikke mindst efter årtiers lokalpolitiske tovtrækkerier blev egnsteater i 2007.

Det oprindelige børneteaterrepertorie er blevet nedtonet i Lasse Bo Handbergs tid til fordel for ungdoms- og voksenteater. Han har selv skrevet og instrueret flere forestillinger og har sat en række lokalhistoriske forestillinger i scene i det sydfynske.

Og teatret Mungo Park er i øvrigt ikke nyt land for Lasse Bo Handberg, der bl.a. med BaggårdTeatret har produceret den særdeles ungdomsforestilling ‘Opsang’ sammen med teatrets hovedafdeling i Allerød, ligesom han har siddet i Mungo Parks såkaldte tænketank.

Derudover har han bl.a. været en del af det kunstneriske råd (sammen med Trine Dyrholm og Lars Kaalund) for det eksperimenterende Teater Momentum i Odense.

»Mungo Park Kolding er i mine øjne et af Danmarks mest interessante teatre – ikke mindst pga. et meget stærkt skuespillerensemble. Teatret har et enormt potentiale, og Kolding er godt på vej til at blive et scenekunstnerisk kraftcenter i Danmark,« siger Lasse Bo Handberg til Kolding Ugeavis om sin kommende arbejdsplads.

I Svendborg må de til gengæld erkende, at de skal have ny teaterchef i ’utide’. Der er ansøgningsfrist 1. maj, og interesserede kan se jobopslaget på www.baggaardteatret.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne