22. december 2021

Lasse Bo Handberg er ude af det nye Projektstøtteudvalg

Lasse Bo Handberg var kun nyudnævnt medlem af det kommende Projektstøtteudvalg for Scenekunst i to dage (se note). En række kritiske udmeldinger fra scenekunstbranchens organisationer betød, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen trak udnævnelsen tilbage.

'På baggrund af talrige tilbagemeldinger fra branchen har kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen besluttet, at Lasse Bo Handberg ikke er den rigtige person til at varetage hvervet som medlem af Projektstøtteudvalget for Scenekunst. De mange meldinger drejer sig om manglende opbakning og tillid til Lasse Bo Handberg', lød det således to dage efter den officielle udnævnelse i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Hverken Kulturministeriet eller repræsentanter fra fagforbundene eller brancheorganisationen Dansk Teater var særlig meddelsomme omkring den konkrete baggrund de første dage efter tilbagetrækningen.

Fra Lars Sennels, forperson i branche- og arbejdsgiverorgani-sationen Dansk Teater, lød det for nogle dage siden i Fyns Amts Avis: 

'Det er klart, at når vi får en række henvendelser fra teatre, skuespillere og aktører i det hele taget, så er vi nødt til at tage det alvorligt. Og så er vi nødt til at gøre ministeren opmærksom på, at det er et bekymringspunkt'.

I nyhedsmediet Kulturmonitor lød det for to dage siden fra Dansk Skuespillerforbunds formand, Benjamin Boe Rasmussen: 

'Vi er i Dansk Skuespillerforbund blevet gjort bekendt med, at han er blevet udnævnt af kulturministeren til at varetage et tillidshverv, og i den forbindelse har vores medlemmer gjort os opmærksom på, at det udgør et problem. Og når vi får så mange henvendelser fra en samlet branche, er vi nødt til at reagere på det'. 

I samme medie nærmer man sig elefanten i rummet, idet sekretariatschef Jakob Pelch fra Danske Scenografer henviser til et nyt tværfaglig branche-initiativ mod grænseoverskridende adfærd, kaldet 'Stregen i sandet', som ifølge Pelch har en rolle at spille i opråbet mod kulturministerens udpegning af Lasse Bo Handberg.

Initiativet er lanceret med sloganet: 'Grib ind – hent hjælp – følg op'.

For hovedpersonen selv, Lasse Bo Handberg, der er chefredaktør for nyhedsmediet Kiosk, men tidligere har været teaterdirektør for  Mungo Park i Allerød, Mungo Park Kolding og BaggårdTeatret i, står det dog uklart, hvad brancheklagerne helt præcist bunder i.

'Jeg har forsøgt at række ud for at finde ud af, hvad det her drejer sig om. Og når jeg kender til den præcise årsag til mistillidserklæringen og den manglende opbakning – eller hvad det helt præcist er – så må jeg forholde mig til det. Men det er svært at kommentere på noget, når jeg stadig ikke ved, hvad det drejer sig om', lyder det fra Handberg i Kulturmonitor.

I Politiken onsdag siger Benjamin Boe Rasmussen, at Lasse Bo Handberg endnu ikke har kontaktet foreningen for at høre nærmere om klagerne.

'Det her handler om ham og den ledelsesstil, han har haft. Jeg er virkelig ked af, at han siger, han ikke forstår, hvad det handler om, men det må være for hans regning'.

Fakta er nu, at Kulturministeriet nu vil 'igangsætte en proces med hurtigst muligt at finde et nyt medlem til Projektstøtteudvalget for Scenekunst i Statens Kunstfond'.

(Billedet: Lasse Bo Handberg bliver efter kritik fra branchen alligevel ikke medlem af Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Foto fra FB: Kathrine Becher Damkjær)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne