17. december 2022

Lars Sennels stopper som direktør for Vendsyssel Teater

Lars Sennels har efter 13 års ansættelse, heraf de ti som direktør, valgt at forlade Vendsyssel Teater, når hans åremålsansættelse udløber med udgangen af 2023.

Lars Sennels har været frontfigur i arbejdet med at få bygget det nye og flotte teater, der er et succesrigt samlingspunkt i Hjørring for hele kommunen og Vendsyssel, takket være et ambitiøst repertoire, kulturarrangementer og gode samarbejdsprojekter lokalt, regionalt og nationalt. 

Det har gjort egnsteatret til ’Hjørrings dagligstue’, som han selv formulerer det i teatrets pressemeddelelse om lederstoppet, hvor han også sætter ord på sin beslutning om at forlade teatret – og byen:

’Jeg har brug for at prøve kræfter med andre ting, og så vil jeg rigtigt gerne have en hverdag i København sammen med min hustru, der for et par år siden måtte flytte fra Hjørring’ – med henvisning til Anne Middelboe Christensen, der er teateranmelder her på Teateravisen og for Information, men også nåede at virke som kunstnerisk chef på Vendsyssel Teater i et par år.

Både teatret og kunsten i det er blevet prist: I 2016 uddelte Foreningen Danske Teaterjournalister Initiativprisen til det nye Vendsyssel Teater, der også er blevet præmieret af Statens Kunstfond for sin arkitektur – og forestillinger og medvirkende har fået Reumert-priser og -nomineringer og hele tre gange Danmarks Teaterforeningers pris for Årets Turneforestilling.  

Men nu sætter teaterdirektøren altså kursen mod København, hvor han er åben for muligheder både i scenekunstbranchen og med formidling og pressearbejde.
Lars Sennels (f. 1963) er nemlig uddannet journalist. Han har tidligere bl.a. været direktør for Horsens Ny Teater 2007-08 og for Musikteatret Holstebro 1997-2007. Inden da var han informationschef ved Aalborg Kommune og kommunikationschef for Aalborg Kongres- & Kultur Center.  Siden 2018 har han været forperson for brancheforeningen Dansk Teater, og han sidder desuden bl.a. i bestyrelsen for TV2 Nord. 

(Billedet: Lars Sennels forlader posten som succesrig direktør for Vendsyssel Teater – men først om et år. Foto: Jakob Stage)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne