27. april 2020

Langtidsplanlægning rammes også af coronasituationen

Mens festivaler på stribe har aflyst, udskudt eller er i gang med at downsize deres festivaler (se artikel), har en række af de biennale festivaler midt i tristessen det held, at deres næste festival ikke er i år, men først skal afvikles i 2021.

Dog skulle biennale SWOP i Roskilde have diverteret med danske og internationale danseforestillinger for børn og unge fra på torsdag (festivalen var programsat 30. april-5. maj), men de øvrige biennale festivaler med internationalt islæt –  SpringFestival, ILT, GropwOP!, DANS BABY DANS og Festival of Wonder er alle først i 2021.

Alligevel rammer den aktuelle corona-situation, fordi det kræver en lang planlægningshorisont at få de bedste internationale gæstespil med i programmet.

Som Ulla Dengsøe, kunstnerisk leder af Festival of Wonder, den store internationale dukketeaterfestival i Silkeborg, skriver i et nyhedsbrev, er det således også en udfordring for hendes festival, fordi 'teatrene ikke kan mødes for at skabe nyt, og alle os kunstneriske ledere ikke kan mødes på festivaler og se nye forestillinger'.

Hun glæder sig over, at hun i denne situation er begunstiget af et stort og nært netværk både blandt danske som internationale teatre og kollegaer.  

Festival of Wonder, der er karakteriseret ved et højt kvalitetsniveau, er netop et resultat af festivalleder Ulla Dengsøes omfattende rejsevirksomhed i perioden mellem den biennale festivals afholdelse, hvor hun besøger en lang række udenlandske festivaler foruden Aprilfestival i Danmark og danske premierer. 

Næste udgave finder i øvrigt sted 11.-14. november 2021 – og som nummer 25 i rækken bliver det altså en jubilæumsfestival.

Ulla Dengsøe skriver, at 'temaet for jubilæumsfestivalen er endnu ikke besluttet, men sikkert er det, at vi kommer til at lægge vægt på ”dukkernes magiske kraft”'.

Se reportagen, 'Dukker på besøg', fra seneste udgave af Festival of Wonder fra november 2019 

(Billedet: Åbningsforestillingen på Festival of Wonder 2019 var spanske Etcéteras 'Drømmen om dyrenes karneval', der med syv dukkeførere og 11 klassiske musikere og kæmpestore dyr på scenen. Foto: Foto: E. Lanz)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne