20. august 2009

Labyrintisk teaterinstallation i Viborg

I resten af august vil nogle af de gamle kasernebygninger i Viborg, der bl.a. huser egnsteatret Carte Blanche og Kulturprinsen, danne rammen om et tværkulturelt møde, hvor folk fra tre kontinenter mødes for at skabe en ‘labyrintisk teaterinstallation’,

Fire kunstnere og ni børn fra Burkina Faso skal arbejde sammen med 8. klasse fra Skive Friskole samt forfatteren Louis Jensen og multimusikeren Claus Carlsen under ledelse af colombianeren Gabriel Hernandez.

Gruppen af børn og unge har workshops dagligt fra kl. 9-14 i uge 34 og 35, mens de

voksne kunstnere arbejder videre om eftermiddagen. Og den labyrintiske teaterinstallation skal i løbet af to uger fyldes med fortællinger, musik

og dans under overskriften ‘Kunsten at fortælle en historie’, som skal vises for skolebørn i Viborg fra 31. august-3. september.

Gruppen fra Burkina Faso har været i landet siden 8. august, hvor de har deltaget i projekt ‘Melting Pot’ i Århus, hvor man sammen med grupper fra Ghana og Danmark også skulle udvikle en fælles forestilling.

Efter hjemkomsten til Burkina Faso vil gruppen til november få besøg af et lille hold fra Kulturprinsen, og så skal der laves en humoristisk forestilling om ‘Rejsen til Danmark’, der så skal spilles på det lokale marked i landsbyen Abole og på Centre Culturel Koombi, hvor de voksne afrikanske kunstnere holder til.

Læs mere om projektet, der bl.a. støttes af CKU, Kunstrådet, Huskunstnerordningen m.fl. på www.kulturprinsen.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne