19. september 2011

Kursusdag for KulturCrew

Teatercentrum, der udover at arrangere den store årlige festival i april et nyt sted i landet, også står som udgiver af repertoirekataloget Den Røde Brochure og medarrangør af projektet Kulturpakker sammen med Dansens Hus og Levende Musik i Skolen (LMS), har sammen med disse partnere gang i flere brugerinddragende aktiviteter.

Et af disse er KulturCrew, der startede sidste år under navnet ’Elever som arrangør’ og finder sted lokalt på landets skoler, hvor skoleelever er medarrangører og hjælpere.

Derfor kan det tænkes, at det er Signe fra 7. u, Peter fra 8. x og fra Basram fra 6. a der tager imod børneteatrene, når de spiller rundt omkring i landet og kommer til en af de udvalgte skoler i projektet.

KulturCrew vinder  indpas på flere af de danske skoler. Sidste år startede elever på Nyrupskolen i Kalundborg – og nu følger flere skoler med fra Roskilde, Holbæk, Odsherred, Tønder, Ringkøbing/Skjern og Skanderborg kommuner.

Eleverne varetager opgaver som vært, teknik/scenehjælp og PR. Eleverne ansøger om at blive KulturCrew og er typisk fra 6. klasse og op.

KulturCrews fra Sjælland har netop været på deres første kursusdag for at blive klogere på, hvad projektet går ud på. Det skete på koncertstedet Gimle i Roskilde, hvor omkring 40 elever og deres kontaktlærer deltog. Her varmede rapperen AndyOp  op og svarede på spørgsmål om hans bedste og værste modtagelse på skoleturne. Efter den indledende koncert var dagens indhold at ideudvikle og afklare de konkrete opgaver i forbindelse med at forskellige kunstnere kommer på besøg.

Man kan få mere at vide om det elevinddragende initiativ KulturCrew ved at kontakte Teatercentrum. www.teatercentrum.dk

Læs også kulturformidlerkonsulent Pernille Welent Sørensens artikel ’Fokus på formidling og brugerinddragelse’

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne