27. februar 2019

Kunst ud til Folket

'Fantasien skal tilbage i kunsten'. Det er budskabet i et nyt samarbejde mellem Zangenbergs Teater og kunstnergruppen Kunst ud til Folket. 

Sidstnævnte rejser rundt i landet og laver sjov med finkultur, og lederen af gruppen, Søren Mølstrøm, og hans musikalske/kunstneriske commandoraids har tidligere været omtalt her på portalen, da han i 2016 turnerede med 'Rockmusik til guldaldermalerier' (se note).

'Museerne gør et stort og uundværligt formidlingsarbejde. Men vi mener, der også skal være et sted, hvor børn kan møde kunst og finkultur uden alt det akademiske og intellektuelle. Et sted hvor der er ubetinget plads til deres egen fantasi. Derfor har vi hevet et par malerier ned fra væggen på museet og taget dem med ind på Zangenbergs Teater,' lyder det fra Søren Mølstrøm om samarbejdet med det lille teater, der i første omgang har udmøntet sig i forestillingen 'Røverhistorier til Kunst', hvor tre malerier bliver udsat for én lang løgnehistorie.

Forestillingen er blot tænkt som startskuddet til et længerevarende samarbejde mellem teatret og kunstnergruppen, som angiveligt har flere fantasifulde tiltag i ærmet. 

'Røverhistorier til Kunst' spiller søndag 17. marts (kl. 11,00 & 13,00) og mandag 18. marts /kl. 9,30 & 11,00) og er for de 6-årige og op. Se mere på www.zangenbergsteater.dk

Se mere om Kunst ud til Folket på hjemmesiden: https://kunstudtilfolket.com

(Billedet: Søren Mølstrøm fortæller løgnehistorier om kunst, mens Jens Villy spiller til, i 'Røverhistorier til Kunst' på Zangenbergs Teater. Pr-foto)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne