4. september 2014

Kunst til Kina

En større dansk kultursatsning i Kina skydes i gang i dette efterår, hvor allehånde kunstarter vil være repræsenteret, ikke mindst takket være et projekttilskud fra Statens Kunstfond på tre millioner kroner.

Det betyder, at kineserne over de næste måneder vil kunne opleve danske koncerter, udstillinger, symposier, litteratur, moderne dans og børneteater, arrangementer med fokus på arkitektur og kunsthåndværk samt særlige tiltag med fokus på børn og unge.

Kultursatsningen betyder også, at fem danske billedkunstnere skal på længerevarende residency-ophold i Kina i år og 2015.

Hvad scenekunsten angår, deltager erfarne og berejste kompagnier som Odin Teatret, Dansk Danseteater og Granhøj Dans, mens kompetencecentret Teatercentrum har koordineret forestillinger for børn og unge med Gazart, Grønnegade Teater og Uppercut Danseteater.

Der har i de senere år været adskillige samarbejdsprojekter, hvor danske børneteatre har besøgt og turneret i Kina, og det aktuelle projekt udgør dermed en fortsættelse af dansk børneteaters succesrige fremfærd såvel i Kina som på den internationale teaterscene.

Helt konkret afvikles de danske børneteater-arrangementer i perioden oktober-november 2014. Her skal Gazart spille forestillingen 'Sneøjne' og Uppercut Danseteater forestillingen 'En kort En lang' for børn i Beijing, Xi'an og Shanghai, hvor begge dansekompagnier også afholder danseworkshops for børnene.

Også Det Kgl. Teaters Balletskoles Holstebro-afdeling er med i Kina med forestillinger og workshops for børn i i Beijing, Shanghai og Xi’an (11.-30. oktober 2014).

Grønnegade Teater spiller 'Romeo og Julie' og afholder ligeledes workshops for børn i Beijing, Xi'an og Shanghai.

Desuden står Teatercentrum sammen med Billedskolen og Levende Musik i Skolen for seminarer og workshops om kreativitet, kritisk selvstændighed og socialisering som del af undervisningen i Beijing og Xi’an.

Kultursatsningens afdeling for børn og unge betyder udover teater også på koncerter og workshops med Phønix, Body Rhythm Factory og Line Gaardmand.

Se mere om kultursatsningen i Kina og dens arrangementer på www.kulturstyrelsen.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne