22. september 2015

Kulturpris til Madam Bach

Teaterværkstedet Madam Bach har modtaget Odder Kommunes Kulturpris 2015 ved en større gallafest lørdag 19. september, hvor omkring 400 gæster i Spektrum Odder overværede prisoverrækkelser, der også indbefattede en halv snes andre priser i kategorier som initiativ, ildsjæl, sport m.v.

Men nu har Madam Bach altså fået håndgribeligt bevis – en skulptur, 10.000 kroner og hædrende omtale – på, at hjemkommunen værdsætter teatrets kulturelle indsats.

»Men vigtigst af alt er det et skridt i den rigtige retning hen mod et større samarbejde med Odder Kommune,« som den ene af teatrets to kunstneriske ledere, Christian Schrøder, udlægger det for teateravisen.dk

Men selvom der skulle komme flere hjemlige projekter, er Madam Bach fortsat særdeles aktiv andre steder i verden. Således har man bl.a. denne sommer i Kina spillet 70 forestillinger med 'Wind' ('Blæst') og lavet workshops i Beijing, hvilket allerede har afstedkommet invitation til et besøg i tre kinesiske byer næste år, ligesom en børnebog er ved at blive produceret på kinesisk og engelsk med kinesisk illustrator. 

Christian Schrøder fortæller, at teatrets kunstprojekt om bæredygtighed og klimaforandringer bliver modtaget meget positivt rundt om i verden  – og i maj arbejdede man fx med 65 finske børn tæt ved den russiske grænse i en tidligere atombunker.

Greenpeace har også meldt sig på banen som samarbejdspartner, og projektet er på vej til Det Danske Kulturinstitut i Beijing, hvor Pernille Bach og Christian Schrøder skal arbejde med kinesiske børn.

Desuden er Madam Bach partner i det store EU projekt 'Small Size – Big Citizens' som del af Creative Europe, hvor 16 europæiske teatre udvikler teater for de 0-6-årige over de kommende tre sæsoner.  

Læs mere om Small Size på hjemmesiden: www.smallsize.org

(Billedet: Christian Schrøder og Pernille Bach fik gode ord med på vejen af Anne Bonefeld, formand for Børn-, Unge- og Kulturudvalget i Odder Kommune, da Teaterværkstedet Madam Bach lørdag fik Odder Kommunes Kulturpris ved en gallafest. Foto: Madam Bach)

(caj)     

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne