29. maj 2014

Kulturelle læringstilbud til børn og unge

Københavns Kommunes Børne – og Ungdomsforvaltning har netop lanceret en Åbenskole-portal, hvor lærere kan søge læringstilbud, mens teatre m.fl.også kan tilmelde sig som udbydere af læringstilbud.

Den storstilede ambition er at give de københavnske folkeskolelærere og pædagoger et samlet overblik over byens store udbud af eksterne læringstilbud ikke mindst i kunst- og kultursegmentet. Herunder selvfølgelig også teaterrelevante oplevelser.

Åbenskole-portalen guider via et enkelt søgefelt læreren videre til de eksterne læringstilbud, der findes i og omkring København, hvorefter lærerne selv kan booke sig ind på de relevante læringstilbud via udbyderens hjemmeside.

Et væsentligt element i projektet er de såkaldte Åbenskole-ambassadører, som der er blevet udpeget to af på hver af kommunens skoler og skal fungere som en form for 'indgangsportaler'. Ambassadørerne mødes til workshops tre gange om året og modtager nyhedsbrev fra Åbenskole-indsatsen, hvor de bl.a. bliver præsenteret for de seneste eksterne læringstilbud.

Teatercentrum har – sammen med b.la. CPH Kids og Kulturrygsækken været med som sparringspartner på konceptet og byder selv ind med KulturCrews som læringstilbud, mens børne- og ungdomsteatrene selv kan lægge deres materialer og tilbud ind i systemet.

Kriterierne for at komme på Åbenskole-portalen er, at tilbuddet skal være et læringstilbud, dvs. en hændelse/oplevelse/forestilling/besøg/forløb som kan bruges direkte i undervisningssammenhænge og henvender sig til en klasse eller en gruppe. Og det eksterne læringstilbud skal ligge på en hjemmeside,  som portalen kan linke videre til.  

Se mere om Åbenskole-portalen på www.aabenskole.kk.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne