26. marts 2018

Koreografikonkurrence for unge fylder ti år

Mange dansere og koreografer har i begyndelsen af deres karriere deltaget i KOREOGRAFIKONKURRENCEN, som nu kan fejre sit ti-års jubilæum – og det sker med et stort festshow lørdag 7. april i Dansekapellet i København NV.

KOREOGRAFIKONKURRENCEN blev stiftet af Cher Geurtze og udsprang af foreningen Dans i Nordvest, der skulle få børn og unge fra København NV til at interessere sig for dans.

'Da vi startede KOREOGRAFIKONKURRENCEN for 10 år siden, så dansemiljøet helt anderledes ud: Der var battles for breakdanserne, men de unge, der dansede moderne dans, manglede en platform for at udvikle sig. Og dansere inden for forskellige stilarter orienterede sig meget mod dansere fra deres eget miljø. Derfor begyndte vi dette initiativ, hvor vi opfordrede de unge koreografer til at mødes og arbejde på tværs af stilarter og få coaching af professionelle dansere og koreografer', fortæller Cher Geurtze, der nu er kunstnerisk leder af Dansekapellet.

Deltagerne i KOREOGRAFIKONKURRENCEN er unge koreografer mellem 13 og 23 år. Et vigtigt element i konkurrencen er mødet med professionelle kunstnere, der kan se deltagernes arbejde og give dem sparring på, hvordan de udvikler deres kunst. I år får deltagerne får coaching og sparring af de Reumert-nominerede koreografer og ledere Stephanie Thomasen og Mark Philip fra Uppercut Danseteater.

STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
DATO & TID Lørdag 7. april kl. 19.30
VARIGHED Ca. 2,5 time
ENTRÉ Kr. 100
ALDER Fra 10 år

For billetter og info se: www.dansekapellet.dk

(Billedet: Konkurrencedeltagerne modtager coaching af professionelle koreografer og deltager i workshops undervejs, inden de viser deres koreografier for publikum og et professionelt dommerpanel. Foto fra tidligere år: Dansekapellet)  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne