15. april 2014

Kongelig scenografi

I dag, tirsdag 15. april, er der fornemt besøg hos Svalegangens Dukketeater, idet Dronning Margrethe deltager i et pressemøde omkring det lille figurantteaters næste forestilling, 'Komedie i Florens', som majestæten har skabt scenografi og figurer til.

Forestillingen er en middelalderlig skæbnefortælling om den umulige hævn, skrevet af Poul Ørum og nu dramatiseret og iscenesat af Svalegangens Dukketeaters direktør Per Brink Abrahamsen.

Dronning Margrethe – der i øvrigt tidligere gar illustreret Ørums – var tilbage i 2004 også scenograf på Svalegangens Dukketeaters Blixen-forestilling 'Skibsdrengens Fortælling', hvor hun skabte en række découpager, mens hun har   malede dekorationer og figurer i gouacheteknik til 'Komedie i Florens', der får premiere i august i forbindelse med Aarhus Festuge.

Per Brink Abrahamsen har i 27 år været direktør for det lille papirdukketeater, der også har begået en række børneteaterforestillinger, og man kan læse portalens lille 25-års jubilæumsportræt af Per Brink Abrahamsen her.

(Foto: Morten Faurby/CZOO)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne