Af Jannik Mulvad

11. juni 2023

En forestilling der spreder glæde

Jannik Mulvad har skrevet denne kommentar til anmeldelsen af ArtContainers forestilling, ’Fødselsdagsfest, Alfons Åberg!’:

Familier og Børn på Dokk1, Hovedbiblioteket i Aarhus har haft den meget store glæde at lægge bibliotek til Alfons Åbergs fødselsdag, og det var en fest fra først til slut.

Når biblioteker lægger rum til børneteater (og det gør vi meget gerne), så er det for os, der planlægger, ofte en længere proces, hvor vi indgår i dialog med den/de skuespillere der kommer på besøg. Biblioteker er ikke et teater, vi har ikke lyd og lysteknikere, men er bare os, der nu er i børnebiblioteket. Vi skal ordne alt fra booking, oprettelse af arrangement på hjemmesiden, billetbooking, tage imod teateret, hjælpe med at slæbe, lukke publikum ind og og ud.

Her kan jeg bare sige, at Linda Elvira var en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med. Hun kom med sit grej, som ikke fyldet eller vejede ret meget, stillede selv op og gjorde klar.

Inden forestillingen begyndte, var Linda Elvira aka Tante Fiffi i karakter og bevægede sig rundt i vores børnebibliotek og snakkede med de børn og voksne, der den dag var i huset, en rigtig dejlig stemningsopbygger.

Fra start til slut i forestillingen havde Linda Elvira fat i såvel børn som voksne, der blev grinet, råbt, klappet og kommenteret.

Jeg er ikke teateranmelder, men jeg er forbruger og formidler af kultur og kan bare sige, at det her er noget, der spreder glæde.

I tider, hvor læseglæde og lyst i den grad er dalende, er det dejligt, at vi kan spille på flere tangenter og inviterer til teater, der åbner døre.

Selvfølgelig skal kvaliteten være i orden, og da særligt når det er børn, vi arbejder med, Elviras opsætning, fortolkning og levering af forestillingen ’Fødselsdagsfest, Alfons Åberg’ ramte plet.

Jannik Mulvad, Teamleder Familier og børn, Hovedbiblioteket Aarhus, Dokk1

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg