5. februar 2013

København får et nyt bydelsteater

Fredag den 22. februar 2013 åbner et nyt teater i København. Teater Nordvest skal således de næste fire år fungere som København NV's NVs/Bispebjergs nye bydelsteater. Det er skabt igennem et partnerskab mellem Teatergruppen Batida og Kultur Nord og er således mere en særlig teatertilbudskonstruktion end et egentligt selvstændigt teater.

Men ideen er nu rigtig god, for Teater Nordvest er sat på skinner for at kunne vise teater for børn, unge og familier for bydelens myriader af borgere – med den særlige finte, at der vil være gratis adgang til alle de udbudte forestillinger.

En stor del af disse vil i sagens natur være Batidas egne forestillinger, men teatergruppens store danske og internationale netværk gør, at også andre spændende teatre bydes indenfor i Teater Nordvest.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning vil der over de næste fire år blive tilbudt 100 forestillinger, som i princippet er indkøbt af kommunen til at blive opført gratis i 2400 NV. Teatergruppen Batida har det kunstneriske ansvar, mens Kultur Nord har det administrative og økonomiske ansvar.

Der vil være en tilmeldingspligt for at komme gratis i teatret, og det er håbet, at så mange lokale skoler, instutitoner, foreninger og privatpersoner som muligt vil benytte sig af de kommende tilbud. Forestillingerne er forbeholdt institutioner og beboere i NV og omegn og opføres rundt omkring i bydelen, bl.a. i Batidas Teaterhus, på BIBIOTEKET, i Dansekapellet m.v.

Ideen med projektet er at skabe 'kulturel sammenhængskraft' og bruge teateroplevelserne som en positiv dialogform for lokalområdets indbyggere.

I forbindelse med den officielle åbning af Teater Nordvest, der finder sted 22. februar kl. 16-18 på Biblioteket på Rentemestervej med taler, underholdning, forfriskninger m.v. – her er alle velkomne uden tilmelding – afvikles en minifestival, hvor Batida spiller tre af sine  forestillinger:

'Aben Osvald (3-8 år) lørdag 23.2 kl.  11.00 i Batidas Teaterhus, Rentemestervej 25A

'To i et hus – og en mus (2-6 år)' lørdag 23.2 kl. 14.15 i BIBLIOTEKETs sal, Rentemestervej 76

'Spaghetti (3-8 år)' søndag 24. februar kl. 14.15 i Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1

Billetbestilling er nødvendig til forestillingerne. Man kan ringe på 38 10 36 09 eller skrive en mail til teaternordvest@batida.dk

Se mere om Teater Nordvest på www.teater-nordvest.dk og www.batida.dk

Man kan også læse om Batidas planer om at blive bydelsteater i artiklen 'Hede drømme i NV'.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne