4. juni 2010

Klar til nye udfordringer

DramatikerVæksthus 09-10 – også kaldet ’Frirum for fortsættere’ og det seneste projekt i den succesrige serie med BørneTeaterSammenslutningen som initiativtager og Scenekunstudvalget som økonomisk støttegiver – er netop afsluttet med en samling for de syv afgangsspirer.

Alle har gennemført det krævende projekt, og ifølge projektleder Jane Rasch har alle fået godt med materiale i deres respektive ‘idémapper’ – og fået afprøvet forskellige former for dramatikerroller, dvs. måder at bidrage til en forestilling på.

Det er sket med forankring hos udvalgte teatre, der har ageret mentorer for de syv væksthuselever.

Og Jane Rasch har været særdeles tilfreds med spirerne i væksthuset, der har udviklet sig og arbejdet med egne skriveprojekter, større bundne opgaver, dialogarbejde med meget mere under forløbet.

Tilbage er så at vente på alle de gode manuskripter og efterfølgende forestillinger, der vil flyde fra dem. Nogle har allerede skrevet og gennemført forestillinger, andre har skrevet synopser til teatre. Således er Tomas Lagermand Lundme – der allerede har leveret ord til adskillige børneteatre, p.t. særdeles aktuel med manus til Det Kommende Teaters spritnye ’Hans Ejendom’, som har premiere 8. juni og hvor en anden af de syv spirer, Søren Zacho Ruby, er spiller og teaterejer. Mens en tredje af de syv, Thomas Howalt, lige har været i vælten som Reumert-nomineret for Bedste Manuskript for ’Hemmeligheden’, som Fair Play har på repertoiret.

Men DramatikerVæksthus-projektet stopper ikke her. Ansøgningsrunden omkring DV 10-11 er i fuld gang, og i august bliver de seks deltagere valgt ud.

Se mere om DramatikerVæksthusene på www.dvhus.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne