24. september 2012

Klar til DramatikerVæksthus 2012-13

Søndag den 30. september 2012 samles et nyt hold spirer for første gang på Odsherred Teaterskole til opstarten på DramatikerVæksthus 2012-13 – det seneste skud på det succesrige dramatikerprojekt, som BørneTeaterSammenslutningen (BTS) lancerede tilbage i 1997 med støtte fra det daværende Teaterrådet. Og som foreløbig har resulteret i en  række dramatikere med fokus på børne- og ungdomsteater – og i øvrigt også en pris i efteråret 2011, hvor Dramatiker Væksthus modtog Frie Skolers Lærerforenings Børnekulturpris på 30.000 kroner.

Men nu er seks nye deltagere i det eneste væksthusprojekt altså klar. Forud er gået en større ansøgningsrunde, der startede med omkring 150  interesserede, der downloadede ansøgningspapirer og opgaveark, og sluttede med en optagelsesweekend på Teatret Fair Play 8.-9. september, hvor de seks deltagere blev udvalgt.

Nu venter der en række eksternat-samlinger, fjernundervisning, opgaveløsninger, udflugter til teaterfestivaler m.v.

De seks deltagere er:

Merete Oona Byrial (f. 1962). Performer, koreograf og tekstforfatter. Uddannet grafisk designer fra Grafisk Højskole i 1985. Uddannelse i Ny Dans fra Nordisk Teaterskole i 1995. Hun har lavet forestillinger sammen med bl.a. Carte Blanche, Bidt, Erik Pold og Kamilla W. Brekling. Stiftede i 2006 teatret Rundt på Gulvet, som skaber performanceforestillinger for børn, unge og voksne og som hun skrev manuskriptet ’Glashus’ til. Hun deltog også i DramatikerVæksthus 2011-12. 

Eva Boland Koch (f. 1975). Uddannet BA i musik- og teatervidenskab (2004). Sangerinde. Dramapædagogisk undervisning af teaterhold. Stifter af satiregruppen Pinuts og med i TV 2-satire-udviklingsprojektet ’Bror, Bob og Co’.

Laura Wilhelmi Ljungdalh (f. 1975). Uddannet skuespiller fra Aarhus Teaters elevskole 2003. Har medvirket i opsætninger på Aarhus Teater, Det Danske Teater, Folketeatret, Husets Teater og Det Kongelige Teater. Har desuden lavet radiodrama og medvirket i flere kort- og novellefilm. Modtog Reumerts talentpris 2005.

Lars Henrik Lichtenstein Holmsted (f. 1957). Skriver bøger for børn og unge, med i fortællerduoen Cirkola og Holmsted, leder af Bornholms Egnsteater (1999-2008), spiller i Teatergruppen Gadesjakket (1996-1999), musik i diverse sammenhænge (CD, teater, koncerter). Uddannet kulturformidler ved Odsherred Teaterskole (2009). 

Alexandra Moltke Johansen (f. 1988). Har de sidste fire år skrevet til teatret. Hendes tekster er blevet opført som readings hos Teater V, Dramafronten, Vesterbro Teaterfestival og Teater Katapult. Udover dette er hendes manuskripter blevet produceret og opført af hendes teater, Teater Vid&Sans. Børnehørespillet ’Lille Reventlow’ blev opført på kunstfestivalen Lys Over Lolland. Har sammen med Line Knutzon undervist i at skrive på C:NTACT.

Stine Ruge (f. 1983) Medlem af Dansk Skuespillerforbund. Klassisk uddannet skuespiller hos Royal Shakespeare Academy i London (siden 2000). Iscenesætter (siden 2002), og underviser (siden 2003). Har som skuespiller arbejdet med både film, tv og radiodrama, men har især haft fokus på scenekunstområdet og har arbejdet som skuespiller og instruktør inden for børne- og ungdomsteatret siden 2007. Debuterede som dramatiker med turnéforestillingen ’Big Blank’ i 2011 i egen iscenesættelse. Underviser og instruerer børn, unge og aspiranter i drama, scenisk nærvær og kropsbevidsthed.

Læs mere om dramatikervæksthus-projekterne på www.dvhus.dk 

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne